MONSTRUOZNI ZLOČIN U KRUŠEVCU: Spremačica zaklala starca (88) i digla ga u vazduh!
Foto: Rajko Rajković

Ubistvo i podmetnut požar u centru Kruševca

MONSTRUOZNI ZLOČIN U KRUŠEVCU: Spremačica zaklala starca (88) i digla ga u vazduh!

Crna Hronika -

M. K. (28) i njen prijatelj A. S. (27) iz Pančeva uhapšeni zbog sumnje da su mučili, ubili, opljačkali i zapalili Milutina Petrovića (88) i potom izazvali eksploziju plinske boce

KRUŠEVAC - Spremačica M. K. (28) i njen prijatelj A. S. (27) iz Pančeva uhapšeni su zbog sumnje da su zaklali, opljačkali i zapalili Milutina Petrovića (88) zvanog Tine iz Kruševca.Zločin je izvršen u noći između 9. i 10. avgusta u Ulici cara Uroša 52 u Kruševcu. U prvi mah se učinilo da je starac stradao u eksploziji plina, ali je istraga utvrdila da je Petrović brutalno ubijen.Deda ležao na parama- Pripremali smo hleb i pecivo za naredni dan kad je nešto pre dva sata iznad nas na spratu odjeknula strahovita eksplozija. Kuća se tresla i počeo je sa sprata da kulja dim, a potom i vatra. Odmah smo pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć znajući da na spratu živi čovek star skoro 90 godina. Vatrogasci su brzo došli i lokalizovali požar da se ne žiri ka prizemlju i okolnim kućama, ali za Hitnu nije bilo posla. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt čika Tineta.

Pretpostavili smo da je stradao u eksploziji plina - kažu u pekari „Proleće“, koja se nalazi u prizemlju ispod sprata na kojem je živeo stradali penzioner.Međutim, kruševačka policija nije ništa prepuštala slučaju i uspela je za manje od 24 časa da utvrdi da je reč o ubistvu i da identifikuje, pronađe i uhapsi ubice.

- Obruč se brzo stegao oko onih koji su najčešće posećivali Petrovića. M. K. je viđena nekoliko sati pre eksplozije na spratu kod deda Tineta - priča sagovornik iz istrage i dodaje:

- Očigledno da je ona, dok je spremala po kući, posumnjala da deda Tine ima ušteđevinu. On nije bio škrtica kad joj je plaćao, pa je posumnjala da ima para. Doduše, dugo je radio kao kamenorezac i zaradio je novac kojim je kupovao kuće i stanove za izdavanje. Evo, tu stalno stoji oglas da izdaje stan za 150 evra - kaže komšija.

Zapaljena zgrada... Mesto zločina u Kruševcu
Zapaljena zgrada... Mesto zločina u Kruševcu

M. K. je „tipovala“ nesrećnog starca. Ona je pričala prijateljicama kako „deda leži na parama“. Pozvala je svog prijatelja iz Pančeva A. S. i odlučili su da opljačkaju Tineta.Tukli ga i mučili- Nešto pre ponoći u stan je ušao i A. S. Spremačica ga je pustila u kuću i zahtevali su da im deda pokaže gde drži pare. Tukli su ga u početku, ali su pronašli malo novca. Želeli su mnogo više, pa su počeli da ga seku po vratu. Nije im bilo naporno da savladaju skoro nemoćnog starca, ali se to u jednom trenutku otelo kontroli, pa se seckanje pretvorilo u klanje. Kad je počelo krvoliptanje, shvatili su da su ga ubili. Da bi prikrili zločin, improvizovali su eksploziju plinske boce i pobegli - kaže izvor blizak istrazi.Ubice su iste noći pobegle u Pančevo. Međutim, kruševačka policija im je brzo ušla u trag i uhapsila ih. Po isteku policijskog zadržavanja, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana zbog ubistva i podmetanja požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track