STRAVIČNO: Muž i žena držali starca zatočenog u podrumu devet godina!
Foto: Shutterstock

Bračni par iz Srbije uhapšen u Italiji zbog nasilja i pljačke

STRAVIČNO: Muž i žena držali starca zatočenog u podrumu devet godina!

Crna Hronika -

Slavoljub i Nadežda Kostić držali teško bolesnog penzionera u 20 kvadrata, bez kupatila i grejanja, policija ga pronašla bolesnog, prljavog i gladnog

MILANO - Slavoljub i njegova žena Nadežda Kostić uhapšeni su i osuđeni u Italiji zbog sumnje da su devet godina jednog starca držali zatvorenog u podrumu kuće i oteli mu oko 85.000 evra.Ugostitelj iz grada Pavija kod Milana u penziji (84), kako su preneli italijanski mediji, posle devet godina provedenih u prostoriji od 20 kvadrata pronađen je bolestan, prljav i neuhranjen.Ušli na prevaru- Policija je nedavno otkrila šta se dešava u kući i uhapsila najpre Nadeždu, a potom, u susednom gradu i njenog muža Slavoljuba. Oni su imali prebivalište u italijanskom gradu Lomelini i posle hapšenja Nadežde počelo je suđenje na kom su oboje proglašeni krivim za maltretiranje. Nadežda je osuđena na tri godine i dva meseca zatvora i odmah je poslata u zatvor, dok je Slavoljuba sud kaznio s četiri meseca više i on je tek odnedavno iza rešetaka - preneli su italijanski mediji.

Konačno dolijali... Slavoljub i Nadežda Kostić
Konačno dolijali... Slavoljub i Nadežda Kostić

Tokom istrage utvrđeno je da je nesrećni udovac postao žrtva brutalnih prevaranata kad je u leto 2007. dao oglas da prodaje kuću. Oni su došli na zakazani sastanak i kada su shvatili da mu je supruga umrla i da nema bliske rođake koji bi brinuli o njemu, ponudili su da mu pomognu. Penzioner se teško kretao i imao problema sa sluhom, a bračni par poreklom iz Srbije na prevaru se uselio u kuću.U leto 2007. ponudili su mu pomoć oko održavanja vrta i negu, ali su se zapravo u decembru sledeće godine uselili u njegovu kuću, a nesrećnog čoveka smestili u podrum.Lažni dobrotvori- Pretvarali su se da su dobrotvori koji žele da mu pomognu oko održavanja kuće. Umesto da ode u starački dom, starac je prihvatio da mu pomaže bračni par. Međutim, malo-pomalo, već u decembru 2008. Slavoljub i Nadežda uselili su se u njegovu kuću. Penzionera su praktično isterali iz nje i smestili ga u podrumske prostorije, bez svežeg vazduha, kupatila i grejanja. Na raspolaganju je imao kuhinjicu, ali nije imao čak ni krevet, već dušek i ćebad - navode oni.Maltretiranje penzionera navodno niko nije primetio, s obzirom na to da mu je žena umrla pre zarobljeništva u koje ga je stavilo dvoje naših državljana.

Pretili smrću nemoćnom čovekuUKRALI I NAKIT POKOJNE ŽENESlavoljub i Nadežda Kostić, osim što su starca zatočili u podrumu kuće, primoravali su ga da im daje novac koji je podizao s bankovnog računa.- Pravdali su se da im treba zbog smrtnog slučaja, kao i bolesti. Na kraju, čak su mu i pretili da bi im dao novac. Osim para, starcu su oteli i nakit koji je čuvao posle smrti supruge - preneli su mediji i naveli da su razbojnici posle izricanja kazne završili u zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track