SUKOB NAVIJAČA U BEOGRADU: Vođa Zabranjenih izrešetan u sačekuši
Foto: Printscreen

Rat huligana Partizana zbog prevlasti na tržištu droge

SUKOB NAVIJAČA U BEOGRADU: Vođa Zabranjenih izrešetan u sačekuši

Crna Hronika -

BEOGRAD - Alen Kostić (30) zvani Kubi, koji je teško ranjen juče po podne u sačekuši ispred svog stana u Železniku, podlegao je u Urgentnom centru!

U njega je navodno N. E. (25) ispalio nekoliko hitaca iz „kalašnjikova“, a potom pobegao, međutim, uveče je uhapšen u Železniku pošto se prethodno zabarikadirao u stanu. Policija proverava da li je ovaj događaj u vezi sa oružanim obračunom koji se dva sata ranije odigrao na Miljakovcu.Kostić je. pre tri godine, na istom mestu ispred svoje kuće, takođe u sačekuši, ranjen je u noge, kaže naš izvor iz istrage.

Policija je, kako je pre tri godine objavio Insajder, protiv Kostića do 2006, kada je imao 20 godina, podnela 14 prijava za teška krivična dela, poput nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda, ali nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time „da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno“. Sličan broj prijava podnet je od 2006. do danas.

Okršaj bio u parkiću na Miljakovcu... Uroš Obradović, ranjen u rame... Vlada Mileusnić
Okršaj bio u parkiću na Miljakovcu... Uroš Obradović, ranjen u rame... Vlada Mileusnić

Godine 2013, kada je Kostić ranjen, u dva odvojena sukoba u Beogradu ubijeni su Vladimir Živković, član navijačke grupe Zabranjeni, dok je u kafiću „Penzija“ u centru grada ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe Odred 18.Sinoć je brzom i efikasnom akcijom MUP uhapšen N. E. (25) zbog osnovane sumnje da je uz upotrebu automatskog oružja izvršio krivično delo ubistva u pokušaju na štetu Kostića. Kako saznajemo, hapšenje je trajalo nekoliko sati jer se osumnjičeni zabarikadirao u Železniku.Samo dva sata ranije, u oružanom obračunu u Ulici Stevana Opačića na Miljakovcu, ranjen je Vlada M. (27), takođe pripadnik huliganske navijačke grupe. Nakon što mu je zbog povreda ramena ukazana lekarska pomoć, on je zajedno sa još dvojicom aktera ovog obračuna Nemanjom V. (22) i Urošem O. (25) zadržan u policiji po nalogu tužioca.- Policija proverava da li su ova dva obračuna u nekoj vezi, imajući u vidu da su u oba događaja učestvovali huligani okupljeni u navijačkim grupama Partizana - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Uhapšen sa pajtosima... Nemanja Vujasin
Uhapšen sa pajtosima... Nemanja Vujasin

Uhapšena huliganska trojka sa Miljakovca takođe je odranije poznata policiji, a zbog više krivičnih dela služili su i zatvorske kazne. Jučerašnji okršaj dogodio se u prepodnevnim satima u Ulici Stevana Opačića na Miljakovcu, usred stambenog bloka i pred brojnim svedocima.- Druga grupa huligana s kojom su se sukobili bila je maskirana fantomkama, a policija intenzivno radi na njihovoj identifikaciji. Privedenoj trojici je na zahtev tužioca određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti saslušani - dodaje naš izvor.Prema policijskim podacima, huliganska grupa Zabranjeni dugi niz godina je u sukobu s drugom grupom Alkatraz, koja se takođe krije pod okriljem navijača Partizana, a čiji je navodni vođa ozloglašeni Đorđe Prelić. Njemu se trenutno sudi u ponovljenom postupku zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon kojeg je on pobegao iz Srbije i skrivao se u Španiji sve dok nije uhapšen, a potom prošle godine deportovan u Srbiju.

Na koju foruUŽIVALI U „BAČVANSKOJ BANJI“Uhapšeni huligani sa Miljakovca Nemanja Vujasin (22), Uroš Obradović (25) i Vlada Milesunić (27) aktivni su korisnici društvenih mreža, a brojne objave koje promovišu huliganske grupe i nasilje obiluju i fotografijama nastalim u ćeliji beogradskog Centralnog zatvora. Fotografije na kojima se vidi da „robijaju“ uz mobilne telefone, televizor i igrice nazvali su „bačvanskom banjom“!

NarkoticiDROGA NAJČEŠĆI MOTIVOružani obračuni i ubistva članova huliganskih grupa najčešće kao motiv imaju borbu za prevlast na tržištu droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track