KOMŠINICA O SUDIJINOM SINU I BOMBI Ležao je sav u krvi, kazao je samo ZOVITE POLICIJU!
Foto: Dragan Kadic

Eksplozija kašikare

KOMŠINICA O SUDIJINOM SINU I BOMBI Ležao je sav u krvi, kazao je samo ZOVITE POLICIJU!

Crna Hronika -

NIŠ - J. S. (21), student prava iz Niša i sin sudije Višeg suda, koji je teško povređen u eksploziji bombe, najverovatnije je slučajno aktivirao kašikaru usled neveštog rukovanja, pokazuju prvi rezultati istrage.

Naime, u njegovoj bolničkoj sobi pronađen je osigurač bombe koji mu je ispao iz ruke, pa je isključena mogućnost da je za ranjavanje odgovorna druga osoba. Međutim, ni rodbina ni poznanici J. S. ne znaju odakle mu kašikara i zašto ju je doneo u stan svoje tetke K. S. (53) u Ulici Milojka Lešjanina u centru Niša, gde je došlo do tragedije.

Učio kod tetkeKako saznajemo, J. S. je došao kod tetke da bi mu pomogla sa spremanjem ispita za Pravni fakultet.

- Ništa nije ukazivalo na tragediju jer se neposredno pre eksplozije dopisivao sa devojkom. Njegovi roditelji tvrde da je isključena mogućnost da je pokušao da se ubije jer za to nije imao nijedan razlog. Da je zaista hteo da sebi oduzme život, ne bi to učinio pred tetkom i rizikovao da i nju povredi. Roditelji mu nisu bili tu, stan je bio prazan, mogao je to da učini na drugom mestu da je zaista to hteo - kažu poznanici ove porodice.Evica Vukadinović, koju od stana gde je eksplodirala bomba deli samo zid, kaže da je eksplozija bila stravična.- Razgovarala sam telefonom s prijateljicom sa donjeg sprata kada je nešto puklo. Ona mi je kazala da je sigurno grom i da spustim slušalicu. Onda sam čula neko komešanje i otvorila sam vrata strana. Pred njima je ležao mladić sav u krvi, kazao je samo: „Zovite policiju.“ Pritrčao je jedan komšija, stavio mu je glavu u svoje krilo i zapitkivao ga šta radi, ima li devojku kako bi ga održao svesnog do dolaska Hitne pomoći - priča Evica i dodaje da povređenog mladića poznaje iz viđenja i da o njemu ima lepo mišljenje.Ugledna porodica- Njegova tetka se ovde doselila pre godinu i po dana, on je povremeno dolazio. Uvek je bio ljubazan. Strašno sam se potresla kada sam ga videla onako krvavog - opisuje stravičnu tragediju ova žena.J. S. potiče iz ugledne porodice, otac mu je sudija Višeg suda, a majka službenik u opštini Pantelej. Zabrinuti roditelji neprestano su u Kliničkom centru i nadaju se boljim vestima.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track