Argentinska doga unakazila dete!

Horor u Aranđelovcu

Argentinska doga unakazila dete!

Crna Hronika -
Razjarena zver skočila na Nevenu M. (10) i ujedala je po glavi i šakama. Lekari se bore da devojčici spasu oko

ARANĐELOVAC - Zver je unesrećila za ceo život!Pas rase argentinska doga, vlasnika Saše M. (26), izujedao je po glavi desetogodišnju Nevenu M. iz Aranđelovca koja je zbog teških povreda prebačena u Beograd! Napad se dogodio preksinoć oko 19.45 sati u dvorištu servisa za pranje vozila „Mila“, čiji je vlasnik upravo Saša M.

- Devojčica živi u istoj ulici i bila je s roditeljima na slavi kod prijatelja u kući preko puta Sašinog servisa. Sa još četvoro dece izašla je da se poigra loptom, koja je u jednom trenutku odskakutala u dvorište auto-servisa. Nevena je ušla u dvorište i u tom momentu je doga izletela iz boksa! Začuo sam decu kako vrište i video zver na devojčici koja je zapomagala! Bilo je jezivo, bukvalno sam se sledio od šoka! Odmah je pritrčao jedan čovek, mušterija u servisu, i pajserom počeo da tuče životinju. Jadna devojčica, bila je sva krvava i zacenila se od plača - ispričao je očevidac.

Vlasnik psa Saša M. i mušterija koja je spasla devojčicu odmah su odvezli Nevenu u bolnicu, odakle je zbog teških povreda prebačena u Beograd. Saši M. je određena mera policijskog zadržavanja do 48 sati, a doga je zaključana u podrumu kuće. Po proceduri, pas mora da bude izolovan od ostalih životinja dok ne stignu rezultati analize na besnilo.

Dr Dušan Abramović, specijalista dečje hirurgije, rekao je za Kurir da su Nevenine povrede teške, ali da ona nije životno ugrožena.

- Devojčica je primljena s povredama lica, obraza, ušiju i levog oka. Intervencija je trajala tri sata i veći deo je uspešno rekonstruisan, a najbitnije je da devojčica nije životno ugrožena. Sad tražimo pomoć kolega sa očne klinike kako bismo detetu spasli oko - rekao je dr Abramović.

Pas za lov i borbe

Argentinsku dogu, čisto bele boje, u prošlom veku stvorio je dr Antonio Nores Martinez višegodišnjim ukrštanjem kordopskog borca, pirinejskog mastifa, poentera, engleskog buldoga, boksera, arlekina, bordoovske i španske doge i irskog vučjeg hrta. To je snažan i izdržljiv pas, uspešan u borbama. Stručnjaci kažu da je odličan i u otkrivanju droge, a mužjaci mogu biti teški do 60 kilograma.

Roditelji u šoku

Nevenini roditelji, koje smo zatekli u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, nisu bili raspoloženi za razgovor.

- Nemojte ništa da me pitate! Razumite nas, još nismo svesni šta nam se desilo! Teško nam je i samo želimo da našoj ćerki bude dobro - rekao je vidno potreseni otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track