UBILA MAJKU, PSA, PA SEBE: Našminkala se i krenula u krvavi pir u Mirijevu

Mesecima planirala zločin

UBILA MAJKU, PSA, PA SEBE: Našminkala se i krenula u krvavi pir u Mirijevu

Crna Hronika -

Vesna Mišković, pre nego što je ubila majku, psa i sebe, sredila stan, namestila kosu u punđu i obukla jednu od lepših haljina

BEOGRAD - Pre nego što je ubila majku, psa, pa sebe, Vesna Mišković (56) napisala je oproštajno pismo, sredila stan i oprala peškire koje je koristio pas Laki, maltezer. Potom se našminkala, namestila kosu u punđu i obukla jednu od lepših haljina i onda krenula u krvavi pir, saznaje Kurir.Miškovićeva je u ponedeljak oko 13 sati u svom stanu, u beogradskom naselju Mirijevo, pucajući iz pištolja, ubila teško bolesnu majku Mirjanu (77), ubila psa, a potom presudila sebi.

Imala legalan pištoljKako saznajemo, Vesna je do pre sedam godina radila u Ministarstvu inostranih poslova, ubistvo i samoubistvo izvršila je pištoljem koji je imala u legalnom posedu. Pretpostavlja se da je motiv jezive tragedije bolest njene majke, za koju je patološki i posesivno bila vezana.

- Miškovićeva je radila kao obezbeđenje u ministarstvu i pištolj je imala u legalnom posedu. Niko od komšija nije čuo pucnje jer je za ubistvo i samoubistvo koristila jastuk kao prigušivač. Telo njene majke pronađeno je u krevetu, dok je njeno telo pronađeno u hodniku. Pored nje ležao je ubijeni pas - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Oprala i veš... Terasa Miškovića
Oprala i veš... Terasa Miškovića

On dodaje da je Vesna ostavila oproštajno pismo u kojem je objasnila motiv svog čina.- Navela je da nije više mogla da gleda kako joj se majka muči, sebi je oduzela život jer joj je obećala da je neće nikad ostaviti, i psa je ubila kako bi ga poštedela patnje. Sumnja se da je Vesna do detalja isplanirala ovo što je uradila - kaže naš sagovornik.Komšije u zgradi u kojoj su nesrećne žene živele i dalje su u šoku. Komšinica Keka, kojoj je Vesna ostavila torbu i ključeve i s kojom su se družile, kaže da joj nikad na pamet ne bi palo da je Vesna sposobna da tako nešto uradi.- Ipak, sad kad vratim film unazad, verujem da je ona to planirala poslednjih mesec dana sigurno.Juče, kad mi je donela torbu, delovala je čudno. Bila je kao i uvek doterana i rekla mi je da vodi majku u bolnicu, potom je donela ključeve da prošetamo psa, zagrlila me i poljubila. Pre toga je prošetala Lakija možda prvi put za četiri godine - priča potresena komšinica.

Vezana za majkuOna dodaje da Vesna nije izvodila psa jer je on u stanu imao svoje peškire, koje je uredno oprala i koji i sad vise na terasi. Prisećajući se Vesne, Keka ističe da joj je govorila da će se svim silama truditi da izleči majku.- Znala je da kaže: „Samo da majku dignem na noge, pa nek umrem“ i zaista donosila je lekove sa svih strana. Pre mesec dana dok smo se dopisivale, jer se nismo videle neko vreme, napisala mi je u poruci: „Trebaš da se navikneš na to da nas ne vidiš“ - kaže Keka i dodaje da se tu dopisivanje prekinulo.

Teška bolestMAJKA NIJE MOGLA DA PRIČAKomšinica Keka navodi da je Vesnina majka Mirjana teško obolela, a pre dva meseca izgubila je i moć govora.- Dok je mogla, hodala je pomoću tronošca, a potom je pala u krevet. Nije mogla da priča već je pisala. Sigurna sam da se Vesni srce svakog dana kidalo dok je majku gledala u takvom stanju - kaže uznemirena žena.

Vesnina tetka očajnaZAŠTO SI TO URADILA?!Ekipa Kurira obišla je juče u Omoljici i Vesninu tetku Mariju R., koja je Mirjanina polusestra po ocu.- Zašto si to, Vesna, uradila? - pitala se juče nesrećna žena.- Nije mogla da priča, već mi je pisala u svesku. Pisala je da joj je Vesna kao anđeo i da vodi računa o njoj, te da ne treba da brinem - priča žena koja je za horor saznala tek kad je stigla ispred zgrade u kojoj je sestra živela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track