PROPUST POSLE ZLOČINA: Porodica nije videla mrtvu Jelenu Marjanović!
Foto: Aleksandar Jovanović

Skandal u Borči

PROPUST POSLE ZLOČINA: Porodica nije videla mrtvu Jelenu Marjanović!

Crna Hronika -

Umesto najbližih srodnika, telo ubijene Jelene Krsmanović Marjanović identifikovala majka devojke Zoranovog brata Miloša

BEOGRAD - Telo ubijene pevačice „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović u mrtvačnici je identifikovala majka devojke Zoranovog brata Miloša, dok na prepoznavanju nije bilo najužih članova porodice, što je inače prema pravilima, saznaje Kurir!Naš izvor blizak Krsmanovićima kaže da je ova porodica zaprepašćena jer su tek nedavno saznali ko je išao da identifikuje telo.

- Pošto je Jelenino telo pronađeno 3. aprila, preneto je na sudsku medicinu, a potom u mrtvačnicu. Kao što pravila nalažu, članovi porodice dolaze da identifikuju telo, donose garderobu i pripremaju ga za sahranu. Međutim, u ovom slučaju niko iz porodice Marjanović i Krsmanović nije bio na identifikaciji, već je to uradila Miličina majka, to jest majka devojke Zoranovog brata, koja zapravo i nije član porodice - kaže naš sagovornik, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice
Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice

On dodaje da je Zoran tada bio u pritvoru, ali da je mogao da ode bilo ko od Krsmanovića ili Marjanovića.- Krsmanovići su velika familija, i sa očeve i sa majčine strane. Ako su majku Zoricu hteli da zaštite od dodatnog bola, telo su mogle da prepoznaju tetke, strine, stričevi, sestre, bilo ko drugi, a ne majka devojke Jecinog devera - kaže prijatelj porodice Krsmanović.Da je nezvanična prija porodice Marjanović identifikovala telo, za Kurir je potvrdio i Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice.- U to vreme bio sam u policiji, a telo je u mrtvačnici prepoznala Miličina majka. Njih dve su se odlično poznavale i nije bilo razloga da ona ne ode. S druge strane, moja porodica nije želela da Jelenina majka ide na identifikaciju zbog njenog lošeg zdravstvenog stanja - potvrdio je Zoran.Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice, kaže da joj niko nije javio niti je zvao na prepoznavanje tela.- Ne znam ni kad su išli na prepoznavanje ni ko je išao. Niko mi ništa nije javio, niti su me zvali. Moju Jecu poslednji put sam videla dan pre nego što su mi javili da je ubijena. Možda je zbog toga svaki dan i čekam da mi se nasmejana pojavi - kaže nesrećna majka.

PravilaNA PREPOZNAVANJE DOLAZE SAMO KRVNI SRODNICIU Upravi JKP „Pogrebne usluge“ za Kurir kažu da identifikaciju preminule osobe vrše najbliži krvni srodnici.- Izuzetak je ako preminula osoba nema krvnih srodnika, u tom slučaju preminulog identifikuje osoba koja je obezbedila sahranu - objasnili su nam u tom gradskom preduzeću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja