MIROSLAV BOGIĆEVIĆ: Nudili su mi slobodu ako kažem da sam određenim ljudima dao novac
Foto: Zorana Jevtić

Punomoćje dala porodica zbog pretnji tvrdi vlasnik Farmakoma

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ: Nudili su mi slobodu ako kažem da sam određenim ljudima dao novac

Crna Hronika -

BEOGRAD - Dok sam bio u pritvoru, advokat Zoran Jakovljević došao mi je u posetu i obećao mi da ću odmah biti pušten na slobodu, ako kažem da sam određenim ljudima dao novac, rekao je pred sudom Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna Farmakom.

U svom uvodnom izlaganju Bogićević je naveo i da mu je advokat Zoran Jakovljević, u vreme dok je bio u pritvoru došao u posetu i obećao mu da će odmah biti pušten na slobodu, ako kaže da je određenim ljudima dao novac. Jakovljević je kod Bogićevića došao kao njegov punomoćnik, ali je, kako tvrdi vlasnik Farmakoma, to punomoćje Jakovljeviću odobrila njegova porodica, jer su ga se plašili, pošto im je pretio. Bogićević nije hteo da otkrije ko su ljudi za koje je trebalo da kaže da im je davao novac.

Ovo je jedna od tvrdnji o pretnjama i ucenama koje je izneo Bogićević, kojem se sudi zbog 30 miliona evra kredita koje Farmakom nije vratio Privrednoj banci Beograd.

Što se tiče konkretnih optužbi vezanih za kredite uzete od PBB, Bogićević je negirao sve navode tužilaštva.

Miroslav Bogićević je uhapšen u novembru 2014. godine na beogradskom aerodromu. Bogićević je sve vreme tvrdio da je tog dana trebalo da otputuje u Cirih da se sastane sa investitorima koji su bili spremni da kupe ceo rudarski deo Farmakoma za 500 miliona evra, što bi rešilo sve probleme sa bankama.

Na sudu otkrio da su u pitanju globalni rudarski gigant Trafigura i švajcarska banka Kredi svis. Bogićević je zatražio od suda da pozove predstavnike Trafigure i Kredi svisa da svedoče u procesu i da potvrde da li je istina to o čemu govori.

On je naveo i da poseduje mejlove kojima se potvrđuje sastanak tog dana, na kojem je trebalo da bude potpisan ugovor o prodaji Farmakoma Trafiguri, kao i konstatacija ovog giganta "Zar je moguće da neće doći", kada su u Švajcarskoj shvatili da je Bogićević uhapšen pre nego što je seo u avion.

Na pitanje sudije da li je znao da je PBB probila limit izloženosti prema Farmakomu, odnosno da li je znao da banka više nije smela da mu odobrava kredite, Bogićević je rekao da njega to nije zanimalo i dodao da je svaki kredit odobravala Narodna banka Srbije.

- Ako su oni to odobrili, onda je valjda sve u redu - konstatovao je Bogićević.

(Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja