VIDEO FOTO UŽASAN POŽAR U NIŠU Izgorela stambena zgrada, vatrogasci jedva spasli nepokretnu staricu!
Foto: M.M.

Vatrena stihija zahvatila zgradu

VIDEO FOTO UŽASAN POŽAR U NIŠU Izgorela stambena zgrada, vatrogasci jedva spasli nepokretnu staricu!

Crna Hronika -

NIŠ - Veliki požar u sredu veče zahvatio je stambenu zgradu u naselju Palilula u Nišu.

Dve osobe su povređene, a u toku intervencije lakše i dva vatrogasca. Požar je do jutra lokalizovan, mada uzroci njegovog izbijanja još nisu utvrđeni, a ekipe Uprave za vanredne situacije se, za svaki slučaj, još nalaze na terenu.

U ulici Rasadnik broj 10, oko 23.30 zapalila se stambena zgrada iz još neutvrđenih razloga.

Vatrogasci su oko 00.30 spasili jednu nepokretnu staricu. Kako se saznaje, u zgradi ima dosta municije.

Vatrogasci korpama izvlače ljude iz zgrade u plamenu.

Požar je, tvrde svedoci, izbio na drugom spratu ali se veoma brzo širi naviše, a zahvatio je i nekoliko susednih stanova.

Video sam jednu devojku koja je skočila kroz prozor sa trećeg sprata - kaže jedan od svedoka. Veći deo naselja je bez struje, ali se pretpostavlja da je isključena kako bi se sprečilo širenje vatre.

Dizalica od velikog drveta ne može da priđe, pa su postavljene merdevine i vatrogasci pokušavaju da izvuku ženu - javlja Sanja Janačković.

http://www.youtube.com/watch?v=afaisITy_Vs

Direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović, koji je na licu mesta, rekao je za Kurir da je pet ekipa Hitne pomoći ispred zgrade. Zbrinuli su troje povređenih i jednog vatrogasca koji se nagutao dima.

Na mesto požara izašli su odmah načelnik niške policije Ninoslav Mitić, načelnik Uprave za vanredne situacije Srdjan Mitrović, direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović i gradonačelnik Darko Bulatović koji su pratili spasilačku akciju i koordinirali rad svojih službi.

Zgrada je potpuno uništena i u njoj je nemoguće stanovati pa će već u toku današnjeg dana biti obezbeđen smeštaj za ljude koji su ostali bez svojih domova dok se ne odluči o njihovom trajnom zbrinjavanju.

(Tekst i Foto: M. M./R.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track