AKCIJA CIKLON: Tužilaštvo traži pritvor za Jevtu Jevtića i četvorku zbog trgovine drogom
Foto: MUP Printscreen

Tužilaštvo za organizovani kriminal

AKCIJA CIKLON: Tužilaštvo traži pritvor za Jevtu Jevtića i četvorku zbog trgovine drogom

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv pet osoba zbog sumnje da su trgovale drogom na području Srbije, Nemačke, Španije, Mađarske i Holandije.

Kako se navodi, istraga je pokrenuta protiv Jevte Jevtića, Darka Radakovića, Dejana Stanića, Janka Vizija i Milana Plavše. Istraga je pokrenuta zbog sumnje da su Jevtić, Radaković i Marko Nikica Ašanin (protiv koga se vodi krivični postupak u Nemačkoj) od početka 2015. do juče u Srbiji, Nemačkoj , Španiji, Madjarskoj i Holandiji organizovali kriminalnu grupu s planom da kupuju, transportuju i prodaju kokain, amfetamin sulfat, hašiš i proizvode i prodaju kanabis.

Pripadnici te grupe bili su Stanić, Vizi i Plavša, kao i Uroš Bokan, Boris Bešić, Nedžad Kurbašević, Aleksis Ljaljenko, Sergan Agkun, protiv kojih se postupci vode u više zemalja.Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog sudiji za prethodni postupak posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu za odredjivanje pritvora svim osumnjičenima.

Osumnjičeni su uhapšeni juče u policijskoj akciji "Ciklon".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track