AKCIJA CIKLON: Vođi navijača Zemuna mesec dana pritvora zbog šverca kokaina
Foto: Printscreen MUP

Iza rešetaka i trojica njegovih saradnika

AKCIJA CIKLON: Vođi navijača Zemuna mesec dana pritvora zbog šverca kokaina

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana vođi navijača Zemuna Jevti Jevtiću i još trojici njegovih saradnika koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Ciklon", dok se četvrti osumnjičeni nalazi u bekstvu, pa će za njega biti odlučeno posebnom odlukom.

Pored Jevtića, sudija za prethoni postupak odredio je pritvor Dejanu Staniću, Janku Viziji i Milani Plavši zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okonosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pritvor im je određen i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopštio je sud.

(KURIR TV) KRIMINALCI PALI U GAĆAMA: Pogledajte munjevitu akciju policije Ciklon!

Za osumnjičenog Darka Radakovića biće odlučeno posebnom odlukom sudije jer se isti nalazi u bekstvu, napomenuo je sud.

RAZBIJEN NARKO-KARTEL Stefanović: 30 uhapšenih zbog šverca 303 kilograma kokaina!

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije danas je pokrenulo je istragu protiv Jevtića i ostale četvorice zbog sumnje da su trgovali drogom širom evropskih zemalja.

Istražne radnje protvi njih sproveo je zajednički tim Srbije i Nemačke, koji je formiran prošlog decembra Sporazumom ministra pravde Srbije i Javnog tužilaštva u Esenu, a osumnjičeni su uhapšeni juče u Beogradu u akciji "Ciklon".

(VIDEO) HAPŠENJE U ZORU: Ovako izgleda Cunami srpske policije

Pored Jevtića naredbom o sprovođenju istrage protiv, obuhvaćeni su i Darko Radaković, Dejan Stanić, Janko Vizij i Milan Plavša.

Osumnjičenima se stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni se terete da su od početka 2015. godine do juče na teritoriji Srbije, SR Nemacke, Španije, Majdarske i Holandije kao pripadnici kriminalne grupe kupovvali transportovali i prodavali kokain, amfetamin sulfat, hašiš, kao i da su proizvodili i prodavali kanabis.

Jevtić, Radaković i Marko Nikica Ašanin, protiv koga se vodi krivični postupak u Nemackoj, sumnjiče se da su organizovali organizovanu kriminalnu grupu, čiji su pripadnici Dejan Stanić, Janko Vizi i Milan plavša kao i Bokan Uroš, Boris Bešić, Nedžad Kurbašević, Aleksis Ljaljenko, Sergan Agkun, protiv kojih se postupci vode u više zemalja, navelo je tužilaštvo.

Mediji pišu da je Jevtić vođa grupe "Taurus bojs" navijača Zemuna, i da je od ranije poznat policiji.

(Foto: Printscreen MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track