Najnovije vesti

UBIJEN SNAJPEROM U KRUGU ZATVORA SPUŽ: Metak za Kotoranina u ratu kriminalnih klanova
Foto: Vijeti Savo Prelevic

Pripadnik Škaljarskog klana

UBIJEN SNAJPEROM U KRUGU ZATVORA SPUŽ: Metak za Kotoranina u ratu kriminalnih klanova

Crna Hronika
21:48h

SPUŽ - Kotoranin Dalibor Đurić koji je upucan hicem iz snajpera u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, dok je šetao zatvorskim krugom, preminuo je u bolnici.

Uviđaj je u toku, a povređeni je transportovan u Klinički centar.

Đurić je u policijskoj evidenciji registrovan kao bezbednosno interesantna osoba i  pripadnik takozvanog škaljarskog klana.

Đurić se nalazi u spuškom zatvoru od 24. oktobra 2014. zbog krivičnog dela "iznuda", a u toku je i suđenje za nasilničko ponašanje, koje je juče odloženo zbog nedolaska jednog svedoka.

Đurić i njegov drug Jovan Jovanović osuđeni su za krivično delo iznudo na štetu Marjana Netzmeskale, kojem su uz upotrebu sile i pretnje u naselju Škaljari u tamošnjem auto-servisu protivpravno oduzeli vozilo marke "mercedes A160" i plovilo-čamac marke "faeton", vrednosti od preko 20.000 evra.

Presudom sudije Danijele Samardžić, Đurić je dobio zatvorsku kaznu od dve godine, a Jovanović godinu i šest meseci.

Osim ovog krivičnog djela, Đurić se zajedno sa Podgoričaninom Ivanom Lopičićem, koji je kasnije ubijen, našao na optuženičkoj klupi zbog nasilničkog ponašanja na štetu Bojana i Nemanje Boričića iz Budve i Nikole Čenića iz Kotora, koji su prijavili policiji da su ih njima nepoznate osobe napale i pretukle u lokalu "Vinomania" u Starom gradu u Kotoru.

Đurić se dva puta našao ne meti napadača tokom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U septembru 2011. godine povređen je i u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu.

( Vijesti/Dnevne novine/CDM/Foto Vijesti/Savo Prelević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...