Najnovije vesti

POSLE ZAPLENE 1,2 TONE MARIHUANE KOD KANJIŽE: Policija i ranije otkrivala zasade u kukuruzu
Foto: MUP Srbije

Kod Mokrina ore nekoliko godina otkriveno 600 stabljika

POSLE ZAPLENE 1,2 TONE MARIHUANE KOD KANJIŽE: Policija i ranije otkrivala zasade u kukuruzu

Crna Hronika

KIKINDA -  Spektakularna zaplena oko 1,2 tone marihuane u okolini Malih Pijaca kod Kanjiže potvrdila je učinkovitost beskompromisne borbe kikindske policije protiv ljudi koji se bave organizovanom proizvodnjom i prometom narkoticima.

- Zaplena zasada sa 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra, kod Malih Pijaca, druga je po veličini tokom ove godine u Srbiji. Pre nekoliko godina je na nekoliko njiva, u okolini Sente i Mokrina, otkriveno 12 zasada sa oko 600 biljaka indijske konolje, visine između 1,5 i dva metra. Radilo se o organizovanom uzgoju za dalju prodaju na domaće i inostrano tržište- kažu Kuriru u kikindskoj policiji.

 

Interesantno je reći da se dešavalo i da vlasnik njive nije znao da se na sredini njegovog kukuruza, nalaze zasadi indijske konoplje.

 

Od početka godine, kikindska policija je podnela više od 60 prijava protiv lica koja se terete da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Najveći deo zaplenjene droge je marihuana što nije slučajno, jer je najprisutnija u ovom delu Banata i Bačke:

 

- Izuzimajući zaplenu u okolini Malih Pijaca, dosad je oduzeto oko 26 kilograma narkotika i preko 7.000 tableta sa liste opojnih droga. Ranijih godina su u Kanjiži i Kikindi otkrivene dve mini laboratorije sa neophodnom opremom, ali i zasadi u baštama, plastenicima i na terasama kuća- podaci su policije.

 

U Senti je prilikom gašenja zapaljene garaže, prošlog maja, otkrivena mini laboratorija. Posedovala je neophodnu opremu za održavanje optimalne temperature i svetlosti. Pronađene su semenke marihune, tri reflektora, digitalni termostat i četiri flaše veštačkog đubriva. Vatrogasci su zatekli i 87 biljaka marihuane, veličine od 25 do 150 centimetara.

 

Zid ćutanja

 

Žitelji Malih Pijaca i dalje nerado govore o hapšenju pojedinih članova porodica Lakatoš i Molnar. Na lošem srpskom jeziku, potvrđuju da su oni vozili besna motore i automobile, ali da ne znaju da su petljali sa drogom.

 

Meštani sa podozrenjem gledaju novinare, a stiče se utisak da o ovoj temi ne žele da govore. Na pomen o
marihuani i hapšenju komšija, odmahuju rukom i poručuju “da samo žele da gledaju svoja posla”.

 

S.U.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...