Najnovije vesti

TAČI PREBAČEN U BEOGRAD: Direktor Kosovske policije saslušan u Specijalnom sudu
Foto: Privatna Arhiva

Osumnjičen za terorizam

TAČI PREBAČEN U BEOGRAD: Direktor Kosovske policije saslušan u Specijalnom sudu

Crna Hronika

BEOGRAD - Direktor Kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehat Tači koji je osumnjičen za terorizam, prebačen je iz niškog zatvora za Beograd gde je saslušan u Specijalnom sudu, izjavio je danas njegov branilac Sead Spahović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je tu informaciju i saopštilo da se istraga nastavlja.

Spahović je za agenciju Beta rekao da je Tači nezakonito uhapšen i saslušan po optužbama za terorizam, a sudjenje koje je obavljeno u njegovom odsustvu ocenio je "smešnim".

- Važno je da ga drže u pritvoru, to je cela ideja. Sve dok ne nađu nekog ko će da potvrdi da je bio u OVK - kazao je branilac i istakao da dokazi ne postoje.

On je dodao da je kvalifikacija krivičnog dela koja mu je u početku stavljena na teret sad dosta izmenjena.

- Sada ga terete da je zastrašivao jednu porodicu iz Srbije, da je pretio da će ih napasti bombom zbog čega su se oni, navodno, iselili - rekao je Spahović.

Okrivljeni negira da je bio prisutan, negira da zna išta o tome, kao i da poznaje napadnute ljude.

- A čak i da je to istina, to nije terorizam. Kada takvo krivično delo kvalifikujete kao terorizam to je zloupotreba prava i zakona - smatra Spahović.

Spahović tvrdi da Tači nikad nije bio član OVK, kao i da se njegovo ime ne nalazi na spisku članova ove oprganzacije što mu se, takođe, stavlja na teret.

On je dodao i da je Tači na Kosovu prošao sve bezbednosne kontrole Kfora i drugih ustanova, kao i da ne bi mogao da obavlja dužnost policajca na severu Kosova da je osumnjičen za bilo kakva zlodela.

Spahović je naveo i da je Tači saslušan tek 15 dana nakon privođenja, kao i da odbrani još nije omogućeno da se upozna s spisima iz predmeta.

Srpska policija uhapsila je Tačija 29. septembra na administrativnom prelazu Končulj, a nadležnost nad ovim predmetom preuzelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal sa sedištem u Beogradu.

Posle hapšenja on je sproveden u pritvor Kazneno-popravnog zatvora u Nišu na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Osumnjičen je za krivično delo terorizma, za šta je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...