PRESEČEN LANAC TRGOVINE DROGOM U KRAGUJEVCU: 6 uhapšenih, zaplenjena konoplja, ekstazi, amfetamin...
Foto: MUP Srbije

Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati

PRESEČEN LANAC TRGOVINE DROGOM U KRAGUJEVCU: 6 uhapšenih, zaplenjena konoplja, ekstazi, amfetamin...

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Efikasnom akcijom, pripadnici kragujevačke i čačanske policije presekli su organizovan lanac prodaje narkotika uživaocima u Kragujevcu i tom prilikom su otkrili laboratoriju za proizvodnju droge, zaplenili veliku količinu raznih vrsta opijata i uhapsili šestoro lica.

"U porodičnoj kući M. O. (40) iz Gornjeg Milanovca otkrili smo laboratoriju za proizvodnju kanabisa, 600 grama marihuane u suvom stanju, 46 biljaka indijske konoplje u saksijama, preko 250 tableta ekstazi i 3,8 grama amfetamina, kao i 35.000 dinara. Sumnja se da je ovaj novac zarađen prodajom droge", kaže Kurirov izvor iz policije.

Foto: MUP
Foto: MUP

Tom prilikom, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su M. O. i B. V. (28) iz Kragujevca, za koju se sumnja da je drogu prodavala uživaocima, dok su, zbog posedovanja opojne droge, uhapšeni kupci N. I. (29), D. R. (30) i N. N. (21), svi iz Kragujevca.

"U opsežno planiranoj akciji, kupce droge i prodavca B. V. zatekli smo prilikom kupoprodaje narkotika. Kod kupaca je pronađeno nekoliko paketića marihuane, a kod prodavca 29 tableta „ekstazija“, 3,21 gram „spida“ i 10 grama marihuane. Ova droga bila je u paketićima, pripremljena za prodaju", navodi naš izvor.

Foto: MUP
Foto: MUP

U ovoj akciji uhapšen je i D. Đ. (23) iz Kragujevca za kojim je, zbog ranije izvršenih krivičnih dela, bila raspisanacentralna poternica i on će biti sproveden u Okružni zatvor u Kragujevcu.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu na saslušanje.

(B.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track