Najnovije vesti

FRANCUZI PRED SPECIJALNIM SUDOM: Danas presuda otmičarima male Maše
Foto: Printscreen

FRANCUZI PRED SPECIJALNIM SUDOM: Danas presuda otmičarima male Maše

Crna Hronika

Specijalni sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu za troje Francuza optuženih zbog otmice trogodišnje Maše Prenković iz ruku majke u beogradskom naselju Braće Jerković u martu prošle godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u septembru je u završnim rečima zatražilo od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude.

 

Za otmicu devojčice optužen je Sebastijan Branšu, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu, i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel.

 

Tužilaštvo je u završnoj reči tvrdilo da je tokom postupka dokazano da su oni delovali organizovano i da su izvršili otmicu, dok je odbrana tvrdila da tužilaštvo ničim nije dokazalo svoje tvrdnje niti učešće majke u ćerke u tom delu ve optužene.

 

Sebastijan je u svojoj završnoj reči ponovio da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o "pozajmici" deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

 

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

 

Optužnicom se francuska trojka tereti za krivično delo otmice maloletnog deteta koju su izvršili 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.

 

Nakon otmice usledila je policijska potera za njima, a sustignuti su na naplatnoj rampi kod Šimanovaca i uhapšeni. Od tada su u pritvoru.

 

Sumnja se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi se DNK analizom utvrdilo da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...