Evakuisana škola zbog bombe

Drama u Gospodara Vučića

Evakuisana škola zbog bombe

Crna Hronika -
Pored Druge ekonomske škole na Neimaru preduzimač Radovan B. (41) primetio „čudan“ paket ispod svog automobila. U blizini stanuje i pevač Vlado Georgiev

BEOGRAD - Sprečeno krvoproliće!U Ulici Gospodara Vučića, u neposrednoj blizini Druge ekonomske škole, policija je demontirala bombu postavljenu ispod automobila „reno megan“ beogradskih tablica i tako sprečila tragediju neviđenih razmera.

Pošto je vlasnik Radovan B. (41), građevinski preduzimač iz Beograda, nešto pre 17 časova primetio automobil u položaju u kojem nije bio ostavljen i „čudan“ paket ispod levog točka, pozvao je policiju. Odmah po dojavi na teren su izašli pripadnici policije Voždovca, s načelnikom na čelu. Ispod ‘’renoa’’ su pronađena tri eksplozivna punjenja, koja je trebalo da budu daljinski aktivirana. U tom trenutku nastava u školi je trajala, bilo je dosta prolaznika na ulici i dece koja su se bezbrižno igrala na trotoaru.

Pet stotina đaka i zaposleni škole hitno su evakuisani kroz sporedni ulaz, kao i studenti Fakulteta bezbednosti, koji se nalazi u istoj zgradi. Ulica je ubrzo zatvorena za saobraćaj, a prolaznici su udaljeni na bezbednu razdaljinu. Na licu mesta dežurala su i dva vozila Hitne pomoći. Pevač Vlado Georgiev, koji stanuje u neposrednoj blizini, oglasio se preko Tvitera. - Kreneš kući, ulica gde živiš zatvorena, jer je postavljena bomba - napisao je poznati pevač.Stanovnici ove ulice nisu mogli da poveruju kad su saznali šta se dešava ispred njihovih zgrada.

- Izašla sam nakratko do prodavnice i kad sam se vratila, policija mi je rekla da ne smem u svoj stan - s nevericom priča Jelena.Nesreća velikih razmera sprečena je zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Kontradiverzione jedinice MUP, koji su za 20 minuta deaktivirali eksplozivne naprave i potom ih transportovali na uništenje.

Vlasnik automobila Radovan B. u kratkom razgovoru s novinarima rekao je da ne zna ko mu je i zbog čega postavio bombu, jer se, kako kaže, nikome nije zamerio.Radovan B. je, kako saznajemo, poznat policiji po tome što je u mladosti nekoliko puta privođen zbog navijačkih tuča. Ipak, otkako se pre desetak godina oženio i postao otac, policija s njim više nije imala problema.

Bosanski „specijalitet“

Likvidiranje eksplozivnim napravama ispod automobila važi za „specijalitet“ bosanskih kriminalca. Tome svedoči i podatak da su preko Drine mnogi stradali tako što im je pod vozilo postavljen eksploziv.Prva žrtva ovakve likvidacije bio je Rade Međed, jedan od vlasnika kockarnica, 1994. godine.

- Sada je najpopularnije aktiviranje daljinskim upaljačem ili s vremenski odloženim paljenjem. Ispod vozila se stavi oko pola kilograma eksploziva, to je dovoljno da se probije pod vozila i ubije meta. Predajnik može da bude stari mobilni telefon - otkriva izvor Kurira.

Hronologija22.4.2012. U centru Šapca aktivirana je eksplozivna naprava na daljinsko upravljanje ispod automobila marke „folksvagen turan“.

16.3.2010. U Ustaničkoj ulici oko ponoći je daljinski aktivirana eksplozivna naprava ispod automobila marke „mercedes“.

9.3.2010. Novosadski taksista Savo Milošević (25) čudom je preživeo eksploziju bombe koja je podmetnuta u automobilsku gumu naslonjenu na vrata njegovog automobila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track