SOBA STRAVE: Ovde je Marija Ferizović zverski mučena
Foto: Kurir

Unakažena žena, žrtva muža monstruma, vratila se na mesto zločina

SOBA STRAVE: Ovde je Marija Ferizović zverski mučena

Crna Hronika -

Udarao me je u ovoj prostoriji u glavu, krv mi je išla iz nosa i usta, na zidu su ostali pramen kose i krv, koja je šikljala po celoj sobi, priča Marija Ferizović, koju je prebio suprug Ahmet

BEOGRAD - Muka mi je... Kroz glavu mi prolazi mučenje koje sam preživela. Sedela sam ovde, na ovoj stolici. Udarao me je u glavu, krv mi je išla iz nosa i usta. Evo, iza, na zidu, ostali su pramen kose i kapi krvi, koje su letele s glave dok me je krvnički udarao.

Užas... U ovoj sobi bila su deca, koja su gledala kako im otac prebija majku
Užas... U ovoj sobi bila su deca, koja su gledala kako im otac prebija majku

Ovim rečima je Marija Ferizović (21) opisala mučenje koje je preživela pre mesec dana u iznajmljenom stanu, u kojem je živela sa suprugom i njihovo troje dece.Jela izmet detetaIako joj je bilo teško, Marija je pristala da se za Kurir još jednom priseti horora koji je preživela i s nama je ponovo ušla u stan strave.

Do glave... Ovde ju je ošišao
Do glave... Ovde ju je ošišao

- Naviru sećanja i ponovo bole udarci koje sam dobila. Veći deo alata kojim me je Ahmet mučio policija je odnela, ostali su tragovi na zidu. Ovde, na ovoj stolici, me je udarao, potom je uzeo makaze i ošišao me. Zatim mi je brijačem obrijao glavu. Molila sam ga da prestane, plakala, ali on to nije želeo da čuje - priča Marija očiju punih suza i dodaje:- Na ovoj ringli grejao je šipku kojom me je žigosao po čelu. Udarao me je rukama i nogama. Ali, kao da mu ni to nije bilo dovoljno, uzeo je šipku od usisivača, njom me je udarao gde je stigao. U jednom trenutku kad me je udario, pala sam sa stolice. Nije ni tada stao, šutirao me je i terao da jedem izmet deteta... - priča nesrećna žena dok nam pokazuje iskrivljenu cev od usisivača.Kako kaže, deca su bila sve vreme u drugoj sobi, ali su sve čula jer soba nema vrata.- Deci je naredio da gledaju televizor. Kad su čuli njegovu viku i moje vapaje, stala bi na prag... Plakali su, ali ih je on jurio. Kad su htela da po svaku cenu dođu do mene, on bi ih izudarao po zadnjici. Morali su da ga slušaju. Bili su ovde na krevetu, ali sve su čuli i videli. Bila sam brutalno prebijena. Ostalo je krvi i na čaršafu - priča Marija i rukom nam pokazuje mrlju od krvi - kaže ona, objašnjavajući da i sama ne zna kako je sve ovo preživela.

Jezivo... Nargilom pekao nesrećnu ženu
Jezivo... Nargilom pekao nesrećnu ženu

Marinkoviću je nakon hapšenja određen pritvor od mesec dana, koji uskoro ističe, a kako saznajemo od Marije, tužilaštvo je tražilo produženje pritvora.Strah od Ahmeta- Ne znam gde ću i šta ću ukoliko ga puste. Strah me je da će po izlasku iz zatvora mene prvo potražiti, da me ubije. Znam da hoće jer znam kako razmišlja. Čujem da je negirao da me je tukao i da ne zna odakle mi povrede. Za žig na čelu koji mi je napravio kazao je da sam se opekla na ringlu. Ako mu ne budu produžili pritvor, odlazim s decom u sigurnu kuću - kaže preplašena žena.I pored straha, Marija kaže da neće odustati od gonjenja.- Ne odustajem... Ako odustanem, potpisala sam sebi smrtnu presudu. Znam da on očekuje da mu oprostim, ali ne mogu. Ne mogu posle svega - poručuje Ferizovićeva, još jednom zahvaljujući Kuriru na velikoj pomoći.

Krv i pramen kose... Udarao njenom glavom o zid
Krv i pramen kose... Udarao njenom glavom o zid

Apel očajne ženeNE TRPITE NASILJEMarija kaže da, iz svog užasnog iskustva, može da posavetuje žene da ne trpe nasilje i da ga prijavljuju.- Preživela sam, a ne znam kako. Njegovo batinanje i mučenje svaki naredni put bilo je sve strašnije - kaže Marija.

Pomoć KuriraDOBILA POSAO, OPERISANA...- Ferizovićeva je nakon ispovesti za Kurir proslavila rođendan najmlađoj ćerki, u čemu smo joj pomogli- Potom smo je odveli u Klinički centar, gde su joj operisani nos i vilica- U saradnji s Ministarstvom za rad i uz podršku AMSS našli smo joj posao- Nedavno smo Mariji i njenoj deci, zahvaljujući Maksiju, odneli hranu- Trudimo se da Mariji obezbedimo krov nad glavom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track