"JE*EM VAM MATER, ZAPAMTIĆETE ME": Uhapšen Valjevac (22) koji je pucao po gostima i ubio obezbeđenje
Foto: Facebook

"JE*EM VAM MATER, ZAPAMTIĆETE ME": Uhapšen Valjevac (22) koji je pucao po gostima i ubio obezbeđenje

Crna Hronika -

VALJEVO - U pucnjavi u valjevskom kafiću "Zipa" ubijen je Damjan Dragojlović (26) iz Valjeva, dok su tri osobe u nasumičnoj pucnjavi ranjene.

Policija je uhapsila Sretena N. (22) koji je naoružan uleteo u kafić, ubio radnika obezbeđena i u nasumičnoj pucnjavi ranio goste.

Pucnjava se dogodila u Knez Miloševoj ulici, u centru Valjeva, u nedelju oko 2 sata iza ponoći, kada se uhapšeni Sreten verbalno sukobio sa radnikom obezbeđenja.

- Oni su imali neki sukob od ranije. Najpre su se posvađali ispred kafića, pretpostavlja se da mu radnik obezbeđenja nije dozvolio da uđe u lokal. Tada je Sreten izrekao niz psovki, između ostalog je rekao: „ J... vam mater svima, vratiću se u kafić i videćete ko sam ja“. Posle nekog vremena on se vrati u kafić naoružan pištoljem.

Žrtva napada Damjan Dragojlović (26)
Žrtva napada Damjan Dragojlović (26)

Prvo je jedan metak ispalio kroz vrata lokala, koji je bio krcat, nakon toga je ušao u kafić, pucao u radnika obezbeđenja, a onda je počeo da nasumično puca i ranio je tri osobe- navode naši izvori bliski istrazi.

Od posledica ranjavanja u valjevskoj bolnici je preminuo radnik obezbeđenja. U bolnici kažu da je primljen u teškom stanju, sa ranama glave i grudnog koša.

-Pokušana je reanimacija, ali je on podlegao povredama. D. M. (26) je ranjen u karlicu i noge i nalazi se u šok sobi, D. P. (40) je ranjen u natkolenicu i zadržan je na bolničkom lečenju, a lekari kažu da je van životne opasnosti, dok S. P. (34) posle ukazane pomoći pušten kući- kažu u valjevskoj bolnici.

Kako saznajemo, posle pucnjave Sreten N. je pobegao sa lica mesta, a policija ga je uhapsila posle pola sata u valjevskom naselju Peti puk.

-On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Kod njega je pronađen pištolj, kojim je kako se sumnja, počinjeno navedeno krivično delo. On se tereti da je počinio još dva krivična dela, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni će, uz krivične prijave, u zakonskom roku biti doveden u Više javno tužilaštvo u Valjevu- navodi se u policijskom saopštenju.

Očevici ove nesvakidašnje pucnjave kažu da nikada neće zaboraviti tu noć.

- Bilo je strašno! Kada je muškarac uleteo u kafić sa pištoljem, kojim je mahao, nastalo je pravi metež u lokalu. Devojke su počele da vrište, neki su krenuli da beže. Bilo je jezivo i sigurno niko od gostiju neće do kraja života zaboraviti tu noć. Ja ću se tih scena sećati dok sam živ. Hvala Bogu da sam izvugao živu glavu i da nije bilo više mrtvih i povređenih- kaže jedan od očevidaca.

Za ubijenog Damjana njegovi drugovi imaju samo reći hvale, kažu da je bio sportski tip i da nikada nije pravio probleme.

-Bio je dečko za primer. Sportista u duši i nije bio konfliktna ličnost. Iza sebe je ostavio dva mlađa brata, ne znam kako će ovo preživeti, kao i devojku Valentinu, sa kojom se dugo zabavljao. Da ironija bude veća, Damjanov i Sretenov otac su školski drugovi i jedno vreme su se intenzivno družili- kažu drugovi ubijenog mladića.

S. Stevanović

NEZAPAMĆENA DRAMA U VALJEVU: Napadač ispalio rafal na noćni klub, 1 ubijen, 3 ranjena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track