Načelnik policije Tutina vedri i oblači: Nermin Zećirović u šaci drži lokalne tužioce!

ŠERIF

Načelnik policije Tutina vedri i oblači: Nermin Zećirović u šaci drži lokalne tužioce!

Crna Hronika -

Nermin Zećirović u šaci drži lokalne tužioce, koji u fiokama skrivaju prijave za šverc oružja, cigareta, narkotika, migranata, ali i za korupciju!

Nermin Zećirović (36), načelnik Policijske stanice Tutin, koji je prema operativnim podacima bezbednosnih službi vodeći organizator kriminala u toj opštini, godinama uspeva da održi status nedodirljivog.

Uprkos brojnim prijavama i pritužbama na njegov rad, pa čak i saznanjima službi da sa najbližim saradnicima u policiji lično organizuje i kontroliše kriminalne aktivnosti, Zećiroviću dosad još niko nije uzdrmao fotelju. Opština u kojoj bi trebalo da održava red upisana je na mapi Srbije kao prestonica šverca i organizovanog kriminala, o čemu je Kurir pisao u jučerašnjem izdanju.Od perača do načelnika- Postoje osnovane indicije da se od ulaska u policijsku službu bavio raznim vidovima kriminala, kao što su prodavanje oružja i municije, šverc robe, cigareta, pa čak i narkotika. U svemu što radi ima podršku najbližih saradnika, takođe iz PS Tutin, uz pomoć kojih kontroliše čitavu teritoriju i drže sve pod svojom čizmom - objašnjava Kurirov sagovornik.

On dodaje da je na čelo tutinske policije došao je u vreme kada je Milorad Veljović bio direktor policije, uprkos činjenici da je nakon jedva završene škole i rada u auto-perionici diplomirao na DIF u Leposaviću.- Indicije ukazuju da je Zećirović bio pod ličnom zaštitom bivšeg direktora policije Veljovića, za vreme čijeg mandata su mu date odrešene ruke i kada je krenuo njegov profesionalni uspon. Sumnja se i da su izveštaji unutrašnjih kontrola bili fingirani, kao i da je posebnu spregu imao sa pojedinim novopazarskim javnim tužiocima - dodaje naš izvor.Tužilaštvo još ćutiKako Kurir saznaje, protiv Zećirovića je dosad podneto nekoliko krivičnih prijava nadležnom novopazarskom tužilaštvu, među kojima ima i onih zbog prodavanja oružja, odnosno municije. Informaciju o tome koliko je tačno prijava dosad podneto, zbog kojih krivičnih dela i da li se po nekima već postupa, Kurir juče nije uspeo da dobije iz novopazarskog tužilaštva, koje je odgovor obećalo nakon zvaničnog dopisa redakcije.Ni sam Zećirović juče nije bio dostupan za komentar povodom prijava protiv njega.

Veliki bratSKRIVENE KAMERE ZA KOLEGE IZ SUKBezbednosne službe imaju informaciju da nelegalnim kamerama za video-nadzor, koje su postavljene na nekoliko lokacija u Tutinu, Zećirović kontroliše „nenajavljene posete“ svojih kolega iz Beograda.- Kamere su zakačene na banderama i snimaju direktno glavne saobraćajnice u gradu, kako bi ga na vreme upozorile da se po gradu šetaju nenajavljeni pripadnici Sektora unutrašnje kontrole ili drugi bezbednjaci - dodaje naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja