PUN KO ROBNE REZERVE: 3 tone mesa, mleka, sira, kafe, čokolada i šampona krio u podrumu zgrade!
Foto: Carina Srbije

Neverovatan ulov Carine u Subotici

PUN KO ROBNE REZERVE: 3 tone mesa, mleka, sira, kafe, čokolada i šampona krio u podrumu zgrade!

Crna Hronika -

SUBOTICA - Zajedničkom akcijom carine i policije u jednom magacinu u Subotici otkriveno je tri tone robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije, koja je bila namenjena crnom tržištu, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Zahvaljujući anonimnoj telefonskoj prijavi upućenoj carinarnici Subotica, dobijen je sudski nalog za pretres magacina smeštenog u podrumu jedne stambene zgrade u tom gradu.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Među otkivenom robom nalazilo se preko 350 vrsta proizvoda široke potrošnje za koje nisu plaćene nikakve dažbine.Između ostalog, tu se našlo i preko 900 kilograma hrane za pse i mačke koja je po nalogu veterinarskog inspektora odmah upućena u ZOO vrt na Paliću kako bi poslužila za ishranu životinja.

Utvrđeno je da je pomenuti prostor, koji podseća na garažu, iznajmljivao jedan 51-godišnji Subotičanin i da je u njemu držao šest frižidera u kojima je zatečeno preko 130 kilograma zamrznutog i paniranog mesa, dok se na paletama oko njih nalazilo i gotovo 170 kilograma mleka i mlečnih proizvoda - različitih sireva, namaza, šlagova..., kao i konzervi ribe i mesnih narezaka.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Carinici su tom prilikom zaplenili i skoro 600 kilograma čokolade, gotovo 380 kilograma raznih vrsta kafe i više od 250 kilograma eurokrema, keksa, bombona, kinder jaja i drugih konditorskih proizvoda.Osim toga u prometu se neće naći ni preko 100 kilograma testenine, muslija, pahuljica, pirinča i kukuruza, kao ni 30 kilograma džema, maslina i čajeva, ali ni više od 80 kilograma supe u kockama i preko 100 kilograma različitih deterdženata i omekšivača za rublje, krema za lice i telo, gelova za tuširanje, šampona za kosu, zubnih pasti, dezodoranasa i drugih sredstava za održavanje higijene.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Napominjući da ovaj slučaj predstavlja dobar primer neprestane borbe koja se vodi u suzbijanju sive ekonomije, Uprava carina je pozvala građane da nastave da joj prijavljuju sve oblike kršenja carinskih propisa ili korupcije koje primete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track