SANJIN SEFIĆ BIĆE IZRUČEN BIH: Ispunjeni svi uslovi, ekstradicija za nekoliko dana
Foto: Facebook Printscreen

Osumnjičen za gaženje dve devojke u Sarajevu

SANJIN SEFIĆ BIĆE IZRUČEN BIH: Ispunjeni svi uslovi, ekstradicija za nekoliko dana

Crna Hronika -

NOVI SAD - Viši sud u Novom Sadu, u vanpretresnom krivičnom veću, sastavljenom od troje sudija ovoga suda, u postupku izručenja osumnjičenog Sanjin Sefića (25), iz Sarajeva, rešavajući po molbi za izručenje Bosne i Hercegovine, na sednici veća doneo je rešenje kojim je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Bosni i Hercegovini osumnjičenog Sefića iz Sarajeva.

Razlog tome je vođenje krivičnog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivičnog djela neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi. U Obrazloženju odluke je, između ostalog, navedeno da je po sprovedenim izviđajnim radnjama, sudija za prethodni postupak celokupne spise predmeta dostavio ovom veću na nadležno postupanje, te da je postupajući po molbi za izručenje Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, ovaj sud utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje osumnjičenog Sefića Sanjina.

- Kod ovakvog stanja stvari, pravni osnov za odlučivanje o izručenju osumnjičenog Sanjina Sefić Bosni i Hercegovini jesu odredbe Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine o izručenju i Evropska konvencija o ekstradiciji sa dodatnim protokolima. U konkretnom slučaju, ispunjeni su svi uslovi za izručenje o kojima odluku donosi nadležni pravosudni organ, dok će konačnu odluku o izručenju doneti, odnosno dati mišljenje, ministar nadležan za pravosuđe nakon što odluka vanpretresnog veća postane pravnosnažna -stoji u saopštenju novosadskog Višeg suda.

Protiv rešenja vanpretresnog veća nezadovoljna stranka može uložiti žalbu u roku 3 (tri) dana od dana prijema pismenog otpravka istog Apelacionom sudu u Novom Sadu.Da podsetimo, Sefić je kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu automobilom „golf 6“ usmrtio Editu Malkoč (24) iz Bosanske Krupe i Selmu Agić (21) iz Bugojna. Sefić je velikom brzinom projurio kroz crveno i pokosio dve najbolje drugarice dok su stajale kod pešačkog prelaza, a zatim pobegao u Srbiju. Uhapšen je u Novom Sadu gde mu je određen ekstradicioni pritvor.

(S. Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track