SRPSKI CARINICI U AKCIJI: Sve češće zaplene lekova za potenciju
Foto: Carina Srbije

Kontrole na prelazu Gostun i između Nove Varoši i Prijepolja

SRPSKI CARINICI U AKCIJI: Sve češće zaplene lekova za potenciju

Crna Hronika -

Carinici su u dva odvojena slučaja, na graničnom prelazu Gostun, kao i u dubinskoj kontroli između Nove Varoši i Prijepolja, zaplenili veću količinu sredstava za potenciju.

Na graničnom prelazu Gostun je 6. novembra 2016. godine sprečen pokušaj krijumčarenja popularnog leka za potenciju „Kamagra“. Kamagra je pronađena prilikom izlazne kontrole autobusa bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, čiji je vozač rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu. Detaljnim pregledom, carinici su iz fabričke šupljine iznad zadnjeg desnog točka izvadili 15 pakovanja „Kamagre 100“, 343 kesice gela i 196 tableta pomenutog leka za potenciju.

Foto: Carina
Foto: Carina

Dan ranije carinici su u mestu Bistrica koje se nalazi na putu Nova Varoš-Prijepolje takođe zaplenili određenu količinu sredstva za potenciju turskog porekla „Epimedyumlu Macun“. Prilikom tzv. „dubinske kontrole“ vozač novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Novi Pazar - Sarajevo, rekao je carinicima da nema ništa što bi prijavio za kontrolu, ali su oni tokom detaljnog pregleda u frižideru pronašli 24 kutije preparata za potenciju, saopšteno je iz Uprave carina.

Foto: Carina
Foto: Carina

Osim izbegavanja plaćanja dažbina i štete za budžet, krijumčarenje lekova je aktivnost koja može biti opasna po zdravlje ljudi, do kojih na ovaj način dolaze lekovi i suplementi koji nisu prošli nikakve provere ispravnosti i kvaliteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track