ODBIJENI SVI ČUMETOVI PREDLOZI: Dokazni postpupak okončan, završeni reči 15. novembra
Foto: Nebojša Mandić

U specijalnoj sudnici Okružnog zatvora

ODBIJENI SVI ČUMETOVI PREDLOZI: Dokazni postpupak okončan, završeni reči 15. novembra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na suđenju Ljubiši Buhi Čumetu Treći osnovni sud u Beogradu zakazao je za 15. novembar završne reči tužilaštva i odbrane, pošto je danas završen dokazni postupak.

Sud je naime posle višečasovne rasprave, odbio sve nove predloge Buhine odbrane kao neosnovane.

Nakon izlaganja završnih reči tužioca, Buhe i njegovih branilaca sud će zakazati izricanje prvostepene presude nekadašnjem svedoku saradniku koji je sada optužen za pet krivičnih dela i nalazi se u pritvoru.

Ovo suđenje se inače odvija u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu iz bezbednosnih razloga i činjenice da je zbog rekonstrukcije Palate pravde Treći osnovni sud privremeno izmešten iz te zgrade na Novi Beograd.

Tužilaštvo je nedavno preciziralo svoju optužnicu kojom je predložilo sudu da Buhu osudi na kaznu od pet i po godina zatvora.

Tom optužnicom na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: prikrivanje, sprečavanje i ometanje dokazivanja, posebni slučajevi falsifikovnja isprave u podsterkavanju, dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti.Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića se tereti da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Optužen je i da joj je pretio iz zatvora, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.Buha u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca.Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track