Tužilaštvo proveriti kako je zastario predmet

Provera

Tužilaštvo proveriti kako je zastario predmet

Crna Hronika -
U saopštenju je navedeno da je predmet 2007. godine iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda prosleđen Višem sudu u Beogradu u čijoj je isključivoj nadležnosti zakazivanje i dinamika održavanja glavnog pretresa

BEOGRAD - Republičko javno tužilaštvo saopštilo je da će proveriti i ispitati kako je nastupila zastarelost predmeta protiv Sekule Pijevčevića i drugih zbog kivičnog dela davanja mita.

U saopštenju je navedeno da je predmet 2007. godine iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda prosleđen Višem sudu u Beogradu (tadašnjem okružnom sudu) u čijoj je isključivoj nadležnosti zakazivanje i dinamika održavanja glavnog pretresa.

Tužilaštvo podseća da okrivljeni Sekula Pijevčević nije oslobođen od krivične odgovornosti, jer se protiv njega vodi postupak koji je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal pred specijalnim sudom.

Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšeg direktora Kreditno eksportne banke Sekulu Pjevčevića i još dvojicu optuženih za davanje mita u postupku koji je razdvojen od predmeta poznatog kao "stečajna mafija", saopštio je 29. maja advokat Jovan Pavlović navodeći da je odbijajuća presuda doneta jer nema dokaza da su optuženi izvršili krivično delo za koje su optuženi.

Oslobođeni su i bivši inspektor koji je radio u Generalnom inspektoratu MUP-a Srbije Dejan Ivezić i vlasnik građevinske firme Milan Rakočević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track