UHAPŠEN NASILNIK IZ OKOLINE KIKINDE: Tukao suprugu u porodičnoj kući
Foto: Saša Urošev

Određeno mu zadržavanje do 48 sati

UHAPŠEN NASILNIK IZ OKOLINE KIKINDE: Tukao suprugu u porodičnoj kući

Crna Hronika -

KIKINDA - M.R. (55) iz Novih Kozaraca kod Kikinde, policija je uhapsila, jer je u porodičnoj kući tukao suprugu.

M.R. (55) iz Novih Kozaraca kod Kikinde, policija je uhapsila jer je u porodičnoj kući tukao suprugu. Nasilnom muškarcu je po odobrenju nadežnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati, a suprugu je lakše ozledio.

On se tereti da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. I ovaj nemio incident potvrdio je sumornu realnost da su supruge, nevenčane žene i bivše partnerke, u najvećem broju slučajeva, žrtve porodičnog nasilja. U kikindskoj policiji kažu da na njih nasrću nasilni supružnici, nevenčani muževi ili bivši partneri:

- One su izložene konstatnom psihičkom nasilju. Nasilnici im prete, omalovažavaju, upućuju pogrdne reči... Šamaraju ih, čupaju za kosu i tuku svime što im padne pod ruku. Nisu neuobičajene situacije da nasilnici svojim žrtvama izbiju zube, polome ruku, a dešavali su se i drastičniji slučajevi. Samo u prvih osam meseci ove godine, registrovano je 131 krivično delo nasilje u porodici, što je povećanje za 27 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period. Taj procenat će do kraja godine biti još veći - kažu u policiji.

(Tekst i Foto: S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track