AUTO-MAFIJA: Brena, Boba i Goca na saslušanju?!
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Estrada u panici: Suđenje za prevare s prodajom luksuznih vozila

AUTO-MAFIJA: Brena, Boba i Goca na saslušanju?!

Crna Hronika -

Policija otkrila da su Brena i Boba bili prisutni prilikom primopredaje dokumenata za jedno ukradeno vozilo. Odbrana „kraljice auto-mafije“ Tatjane Mioković predložila da sudija sasluša i Gocu Božinovsku

BEOGRAD - Pevačica Gordana Goca Božinovska predložena je juče u Specijalnom sudu u Beogradu za svedoka u postupku protiv takozvane estradne auto-mafije, a pozive za sud dobiće i nastavku suđenja i Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović, saznaje Kurir.Tokom pripremnog ročišta, koje je održano juče u Specijalnom sudu u Beogradu, odbrana optužene Tatjane Mioković, inače Brenine kume, kako naš izvor navodi, predložila je da Božinovska bude saslušana o vlasništvu nad vozilom koje je kupila.

- Policija je tokom istrage došla do informacija da su Brena i Boba bili prisutni prilikom primopredaje dokumenata za jedno vozilo. Zbog toga, sudsko veće će tokom postupka verovatno i njih pozvati za svedoke, kako bi pojasnili ko je bio prisutan i šta su tačno čuli i videli - otkriva izvor Kurira iz suda.

Osim Tatjane Mioković, optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeni su i njen nevenčani suprug Zoran Janković, Marija Bakalić, Milan Jarić, Goran Lovrić, Boško Tarajić, Zoltan Molnar, Ivan Ćirić, Mladen Miščević i Branislav Božović.

Tatjana Mioković i njen nevenčani suprug, podsetimo, uhapšeni su prošle godine u velikoj međunarodnoj akciji policija nekoliko zemalja zbog sumnje da su se kao pripadnici organizovane kriminalne grupe bavili falsifikovanjem isprava za ukradena vozila visoke klase, kao i pranjem novca zarađenog od trgovine automobilima. Kraljica auto-mafije, kako su je tada mediji prozvali, položila svoju kuću kao jemstvo, kako bi se branila sa slobode.Brenina kuma je tokom istrage negirala da ima bilo kakve veze s preprodajom ukradenih automobila, a nakon njihovog hapšenja otkriveno je da su ona i njen suprug bliski prijatelji s poznatim srpskim estradnim ličnostima. Odbrana Tatjane Mioković predložila je i saslušanje izvesne Tamare Kovačević, Vesne Kurteš, kao i Angeline Marić.

AdvokatSPECIJALNI SUD NIJE NADLEŽANAdvokat Dragan Palibrk, branilac Zorana Jankovića, potvrdio je juče za Kurir da je, posle pripremnog ročišta, početak suđenja zakazan za 1. decembar.- Tvrdim da je optužnica veštačka tvorevina samo kako bi postupak bio u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Naime, smatram da ni ovo tužilaštvo ni ovaj sud nisu nadležni da vode postupak, jer nema reči o tome da je u pitanju organizovana grupa, niti pranje novca, već se našim klijentima sudi za falsifikovanje isprava - kaže Palibrk i navodi da je od suda zatražio da iz spisa izdvoji sve naredbe o prisluškivanju telefonskih razgovora, kao i transkripte razgovora, audio i video snimke, jer smatra da su nezakonito pribavljeni.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

EKSKLUZIVNO KURIR U RODNOM MESTU PRVE DAME SAD: Čuvala sam malu Melaniju

OLOŠ RISTIČEVIĆ: Izbacite gnjidu iz Skupštine!

ALKO-VLADA VOJVODINE: Kupuju tri tone žestine

OŠTEĆEN Vladimir Stojković: Vodite me na poligraf!

PUTIN PRETI NATO: Rusija će se suprotstaviti svakom širenju antiraketnog štita

DOKTOR UGROZIO PACIJENTE: Hirurg radio bez licence!

MISTERIJA: Nestalo opasno meso iz 1982. godine namenjeno Srbiji!

PEVALA MOĆNICIMA SRPSKE: Ministri dali po 100 evra da vide Cecu!

KRIJE DA PIJE: Haris Džinović cirka dok žene nema

KRŠNA SRPKINJA: Ana Švajniju jede burek s glave!

USPELA AKCIJA: Beogradski maraton zadivio ceo svet!

BOJKOTUJU DONALDOVE HOTELE: Bobiju Marjanoviću rampa za Trampa

Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track