CRNA STATISTIKA NA SRPSKIM PUTEVIMA SE NASTAVLJA: 11 poginulih sa samo tri dana
Foto: Stefan Jokić

Saobraćajci od ponedeljka najavljuju oštru kontrolu

CRNA STATISTIKA NA SRPSKIM PUTEVIMA SE NASTAVLJA: 11 poginulih sa samo tri dana

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na putevima u Srbiji je u prethodna tri dana poginulo 11 osoba, izjavio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković i najavio da će biti pojačane kontrole, kao i da će se više kontrolisati automobili sa motorim sa više od 100 konjskih snaga.

Milinković je, na konferenciji za novinare povodom akcije Auto-moto saveza Srbije "Ispravno vozilo-bezbendo vozilo" od 21. do 26. novembra, rekao da će MUP od ponedeljaka preduzeti niz aktivnosti za pojačanje kontrole saobraćaja, kada je reč o brzini, alkoholu i pojasevima.

"Takođe, kontrolisaće se pojačano tehnička ispravnost uređaja, ali i posedovanja obavezne opreme - trouglova, zimske opreme i slično", naveo je Milinković.

MUP je utvrdio da u Srbiji ima oko 20 odsto vozila sa više od 100 konjskih snaga, a koja učestvuju u više od 30 odsto saobraćajnih nezoda.

"Više ćemo kontrolisati ta vozila, pošto idu brže, imaju veću masu i samim tim i izazivaju veće posledice u saobraćaju", naveo je on.

Prema njegovim rečima, u prvih 10 meseci ove godine u saobraćaju je poginulo 496 osoba, a u 2015. u istom periodu 500 osoba, dok je broj povređenih identičan tom periodu ove i prošle godine.

On je dodao da će se više kontrolisati i kompleti prve pomoći, pošto je mnogima istekao rok.Kako je rekao, za to je kazna 5.000 dinara odnosno 2.500 sa umanjenjem od 50 odsto ako se plati u predviđenom roku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track