UBISTVO BRIS TATONA: Suđenje Đorđu Preliću odloženo za 13. decembar
Foto: Nebojša Mandić

Izostao sudski veštak

UBISTVO BRIS TATONA: Suđenje Đorđu Preliću odloženo za 13. decembar

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje Djorđu Preliću, koji se tereti za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda, odloženo je danas za 13. decembar u Višem sudu u Beogradu.

Suđenje je odloženo zbog izostanka veštaka koji je opravdao svoj izostanak. Taton je pretučen u masovnoj tuči navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, koju je došao da gleda.

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog pravosnažne presude kojom je osuđen u odsustvu na 15 godina zatvora, odobreno ponavljanje suđenja.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.Suđenje zbog ovog krivičnog dela će se u narednom periodu pored Prelića, ponoviti i za Dejana Puzigaću - poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu i osuđen je u odsustvu na 14 godina zatvora.

Prošle sedmice Viši sud je odobrio ponavljaje suđenja Puzigaći koji je je uhapšen sredinom septembra 2015. godine u Atini a u aprilu je izručen Srbiji.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track