VIŠI SUD: Odbijena nagodba Tužilaštva i silovatelja sa Vračara
Foto: MUP

Ucenjivao i napastvovao jednu Beograđanku

VIŠI SUD: Odbijena nagodba Tužilaštva i silovatelja sa Vračara

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu odbio je nagodbu između Pavla Jovičevića (38) i Višeg javnog tužilaštva da za kaznu od 26 meseci zatvora prizna da je snimcima eksplicitnog sadržaja gotovo dve godine ucenjivao i silovao jednu Beograđanku.

Ovo je jedan od prvih slučajeva od početka primene instituta sporazuma o priznanju krivičnog dela, da je sud odbio zaključeni sporazum o priznanju krivičnog dela između okrviljenog i tužilaštva.

Sud je naložio da se okrivljeni, koji je i ranije prijavljivan i osuđivan za slična krivična dela, ne može da dobije manju kaznu na koju je računao kada se sa tužilaštvom sporazumeo o priznanju krivice.

Jovičeviću u ovom slučaju preti 10 godina zatvora, a o kazni će nakon sudenja odlučiti sudsko veće.

ŽRTVU UCENJIVAO SNIMKOM: Silovatelj sa Vračara hoće da se nagodi sa tužilaštvom!

Portparol suda Bojana Stanković rekla je da je nakon održanog ročišta povodom sporazuma o priznanju krivičnog dela sudija za prethodni postupak 28. novembra doneo rešenje kojim je odbio sporazum o priznanju krivičnog dela zaključen između Viseg javnog tuzilaštva i okrivljenog Jovičevića, jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke za prihvatanje sporazuma.

Stankovićeva je napomenula da protiv navedenog rešenja nije dozvoljena žalba.Jovičević je, prema pisanju medija, već peti put uhapšen za seksualne prestupe, a u svom dosijeu ima četiri prijave za silovanja i seksualna zlostavljanja.

UHAPŠEN SERIJSKI SILOVATELJ: Zlostavljao devojke, snimao ih i ucenjivao

Do sada osuđen samo jednom, i to 2009. na godinu dana zbog krivičnog dela protivprirodni blud.

Mediji su preneli nedavno da je Jovicević uhapšen pošto ga je žrtva prijavila policiji, nakon što ju je skoro dve godine ucenjivao snimkom njihovog prvog seksualnog odnosa, pošto je posle toga odbila da se nadaje viđa sa njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track