TRAGEDIJA: Ubice mog oca i dalje su na slobodi
Foto: Privatna Arhiva

Stefan Drobnjak iz Prijepolja traži pravdu

TRAGEDIJA: Ubice mog oca i dalje su na slobodi

Crna Hronika -

Najmanje dvojica kolega nasmrt su pretukla mog tatu, ali niko nije uhapšen. Bojim se da se ovaj slučaj zataškava, tvrdi sin pokojnog Dragana Drobnjaka (45)

PRIJEPOLJE - Moj otac Dragan Drobnjak (45) brutalno je prebijen u Osečini kod Valjeva, gde je radio na gradilištu užičkih „Puteva“. Pao je u komu i preminuo 73 dana kasnije na VMA. Krivci za ovaj zločin nisu uhapšeni i bojim se da se sve zataškava, a najmanje dvojica njegovih kolega učestvovala su u napadu.Ovo za Kurir tvrdi Draganov sin Stefan (24) iz Prijepolja, dodajući da od državnih organa traži da nađu krivce i sude im za smrt njegovog oca.Dve krivične prijaveDragan je, priča Stefan, 28. jula ove godine radio na gradilištu, na popravci puta kod Osečine.

- Kobne noći moj otac i njegove kolege bili su u lokalnoj kafani u Osečini. Došlo je do neke gužve, tuče, postoje svedoci šta se sve dešavalo, ali na osnovu onoga što sam video i saznao, njihove izjave su više nego kontradiktorne. Prema nekim od tih izjava, otac je udaren nogom u glavu, pao je nazad, još jedan od tih kolega koji su ga tukli je prišao, udarao ga dok je ležao - priča Stefan. Teško povređeni Dragan je iz Osečine prebačen u Valjevo u bolnicu, zatim na VMA, gde je preminuo posle dva i po meseca borbe za život.Stefan kaže da je policija u Osečini podnela krivičnu prijavu protiv jednog učesnika tuče, a kasnije u redovnom postupku i prijavu protiv još jednog učesnika. Obojica su, koliko Stefan zna, Draganove kolege iz preduzeća.Mnogo me boli- Čudi me što posle takvih povreda niko nije odmah uhapšen. Kako su posle povreda opasnih po život, preloma, hematoma mogli da puste te ljude na slobodu, oni su kasnije mogli da utiču na svedoke, da ovi menjaju iskaz... Plašim se da neko pokušava sve da zataška. Boli me sve što se dešava, psa kad zgaze na ulici ne može sve da prođe tek tako, a ne kad je čovek nasmrt prebijen. Ta dvojica koja su surovo pretukla i ubila mog oca i dalje su na slobodi, a on trune pod zemljom - kaže Stefan i dodaje da njega i porodicu posebno boli i činjenica da im se nije javio niko od šefova sa gradilišta u Osečini.

Stravične povredeKONTUZIJA GLAVE, PRELOMI, HEMATOMI...Dragan je 21 dan bio u dubokoj komi, kasnije se probudio, ali nije mogao da govori. Preminuo je posle 73 dana, a imao je tri operacije na glavi i još sedam intervencija u predelu glave.- Načelnik neurohirurgije na VMA rekao mi je da je gledao povrede ljudi posle saobraćajnih udesa, povrede posle pada sa 10 sprata, ali da mu iz tuče nikad niko nije doveden s takvim povredama. Otac je imao dva hematoma iznad malog mozga, dva iznad velikog mozga, prelom vilice, kontuzije po glavi, veliki podliv ispod levog oka, nagnječenje grudnog koša - kaže Stefan.

Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track