DEČAK UBICA PRETI: Da, zapalio sam čoveka, a sad marš napolje!
Foto: Slađana Stojanović

Maloletnik koji je zapalio beskućnika na slobodi

DEČAK UBICA PRETI: Da, zapalio sam čoveka, a sad marš napolje!

Crna Hronika -

Dvanaestogodišnjak ne krije da je bacio zapaljene novine na Todorčevića, a bahato se ponašao prema novinarki Kurira

NOVI SAD - Tog jutra oko tri sata posle ponoći s drugarima sam prolazio centrom Novog Sada, hteli smo da idemo na železničku stanicu.

Video sam beskućnika na putu, bio je prekriven kartonom. Da, ja sam ga upalio. Zapalio sam novine i bacio ih na njega - rekao je juče za Kurir dvanaestogodišnji dečak koji se sumnjiči za smrt beskućnika Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga.

Horor... Na ovom mestu zapaljen je nesrećni Dragutin Todorčević
Horor... Na ovom mestu zapaljen je nesrećni Dragutin Todorčević

Dečak je ovo ispričao u prisustvu rođene sestre Silvane. Ona je izašla iz trošne kuće u kojoj žive članovi ove porodice, ali je tvrdila da njen brat nije zapalio beskućnika.Promenio očevo prezime- Inspektori su pitali mog brata da li je on upalio tog čoveka. On im je rekao da nije, da je taj čovek bio pijan. Upalio je cigaretu i tako se zapalio - priča sestra Silvana, za razliku od brata, koji nam je priznao da je piroman.Na pitanje šta njen mladi brat radi tako kasno napolju, ona kaže da su drugovi došli po njega.- Pitali smo ga gde će, a on je rekao da će se vratiti do 22 sata, ali je ostao duže. On ne ide u školu, išao je pre, a sad ne ide - kaže sestra, koja je pristala da priča jer joj je majka u bolnici.

Trošna kuća... Ovde živi maloletnik osumnjičen za smrt beskućnika
Trošna kuća... Ovde živi maloletnik osumnjičen za smrt beskućnika

Potom je došao njen muž, koji je pretio našoj novinarki da će joj polomiti opremu, a na njegove uvrede i pretnje umešao se i mali piroman.- Gde ti je nalog? Kako možeš bez naloga da me pitaš? - pitao ju je dečak.Pitali smo ga o kakvom nalogu priča i odakle to zna.- Hvala bogu, ja sve znam i znam da treba da imaš nalog. I zato izađi napolje - rekao je drčni mališan od samo 12 godina, misleći da izađemo iz dvorišta koje su oni uzurpirali, jer je taj deo gde stanuju predviđen za rušenje.Kako smo saznali, mališanu se više nije sviđalo očevo prezime, pa je nedavno uzeo majčino.

Brani brata... Sestra Silvana
Brani brata... Sestra Silvana

Drugog napustila majkaŠto se tiče dvojice trinaestogodišnjaka koji su samo bili prisutni dok je on čoveka palio, jedan od njih boravi u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.- Njega je majka napustila, pa je smešten u dom. Niko ga nije pustio da izađe, sam je pobegao - saznajemo u Domu.

Lična karta piromanaPREPUŠTEN SEBIMajka bolesna, otac ne živi s njimNe ide u školu, uveliko pušiIzlazi gde i kad hoćePromenio očevo prezime u majčinoPonaša se drsko, oponaša huliganeHladnokrvno priča kako je zapalio čoveka

Svi se odrekli stradalog beskućnika Dragutina TodorčevićaDECA NEĆE DA SAHRANE OCA KLOŠARAKako saznajemo, stradali beskućnik Dragutin Todorčević imao je nekoliko dece, od koje je većina u inostranstvu, ali niko od njih neće da ga sahrani jer su ga se svi odrekli.- Juče je bila jedna od ćerki, koja nije želela da preuzme telo jer neće ona da ga sahrani. Ona je samo tražila papire da ih odnese u Centar, koji bi trebalo da ga sahrani pošto je Dragutin primao penziju - saznajemo od dobro obaveštenog izvora.

Navukao kapuljačuZNAM KAKO DA SAKRIJEM LICEMaloletnik koji je osumnjičen da je zapalio beskućnika juče je pre razgovora sa ekipom Kurira nameštao kapuljaču za snimanje.- Znam da tako treba da sakrijem lice kako me ne bi neko prepoznao - rekao je dečak, izvodeći pokrete poput huligana.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track