ZAPLENA NA GRANIČNOM PRELAZU PREŠEVO: U autobusu pronađeno 30 kilograma marihuane
Foto: Uprava Carina MUP

Makedonski državljanin zadržan u pritvoru

ZAPLENA NA GRANIČNOM PRELAZU PREŠEVO: U autobusu pronađeno 30 kilograma marihuane

Crna Hronika -

PREŠEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Upravom carina, su na graničnom prelazu Preševo pronašli više od trideset kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, saopštila je PU Vranje.

Prilikom pregleda prtljaga makedonskog državljanina R.K. (25), u autobusu makedonskih registarskih oznaka, pronađeno je 30.605 grama marihuane.

Uviđaj su izvršili zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Po nalogu zamenika tužioca, R.K. (25) biće doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto Uprava carina MUP
Foto Uprava carina MUP

Carinici su 16. decembra 2016. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, u saradnji sa policijom, a na osnovu informacija koje im je prosledilo Odeljenje unutrašnje kontrole Uprave carina, osujetili pokušaj krijumčarenja preko 30 kilograma marihuana, saopštila je Uprava carina.

Marihuana je pronađena prilikom detaljne kontrole autobusa makedonskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Gostivar-Dortmund. Pri susretu sa carinicima vozači i 22 putnika tvrdili su da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, među ličnim stvarima putnika, pronađena su i dva kofera u kojima se nalazilo 20 paketa marihuane.

Foto Uprava carina MUP
Foto Uprava carina MUP

Preciznim merenjem u prisustvu javnog tužioca, utvrđeno je da ukupna težina pomenutih paketa iznosi 30.605 grama marihuane.

Kao vlasnik torbi sa marihuanom javio se 25-godišnji makedonski državljanin, koji je izjavio da je marihuana njegova, te da je njenom preprodajom nameravao da isplati ranija dugovanja, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

(T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track