REŠENO STRAVIČNO UBISTVO POSLE 30 GODINA: Uhapšen brutalni gej ubica iz Srbije!
Foto: Printscreen

REŠENO STRAVIČNO UBISTVO POSLE 30 GODINA: Uhapšen brutalni gej ubica iz Srbije!

Crna Hronika -

BEČ - Austrijska policija uhapsila je 56-godišnjeg državljanina Srbije u Beču, zbog sumnje da je izbršio ubistvo pre tri decenije u Minhenu, prenose danas bečki mediji.

Srbin je osumnjičen da je ubio 80-godišnjeg muškarca Franca S. koji je pripadao homoseksualnoj sceni, a koji je u svojoj kući dovodio mladiće.

U to vreme, tada 25-godišnji Srbin navodno se prostituisao u Minhenu. Ubistvo se dogodilo 16. januara 1986. godine, a 80-godišnjaka je ubio kada ga je doveo u stan u nameri da imaju seks.

Negde oko 9 sati uveče Franc S. je telefonirao prijatelju sa kojim je živeo, i rekao mu da ima društvo i da će mladić prespavati kod njega.

Prijatelj ga je sutradan pronašao mrtvog, sa razbijenom lobanjom. Mladi Srbin je nestao, a kako se ispostavilo, odmah nakon ubistva je opljačkao starca.

Kriminolozi iz Minhena, pre nekoliko meseci, ponovo su pokrenuli potragu za osumnjičenim za ubistvo počinjeno januara 1986. godine.

Ekipa forenzičara naišla je na otiske prstiju jednog muškarca, koji su pronađeni u Sloveniji, a istraga je pokazala da, u međuvremenu, osumnjičeni živi u Beču, prenosi štampa.

On je ubrzo lociran i uhapšen, a tokom saslušanja priznao je zločin iz 1986. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track