Goreo Stefan Braun: Bežali smo niz stepenice

Panika u centru Beograda

Goreo Stefan Braun: Bežali smo niz stepenice

Crna Hronika -
Vlasnik kluba: Požar najverovatnije izazvao opušak

BEOGRAD - Umalo tragedija!Samo brzom intervencijom vatrogasaca izbegnuta je tragedija kada su se juče oko podneva zapalili kancelarija i magacin kluba „Stefan Braunu centru Beograda! U momentu izbijanja požara u poslovnoj zgradi „Jadran“, gde je smešten klub, bilo je tridesetak ljudi.- Silazili smo niz stepenice dok su vatrogasci trčali uz njih. Vikali su nam: „Bežite! Bežite! Sklonite se!“, a mi nismo imali gde da se sklonimo! Stepenište je bilo puno dima, štipao je za oči... Kad sam izašla na ulicu, tek onda sam mogla da udahnem vazduh punim plućima - opisala je bekstvo od vatrene stihije žena koja je bila u zgradi.Iznad popularne diskoteke na devetom spratu nalaze se kancelarije „Železnica Srbije“ i „MB gasa“.- Da nismo na vreme osetili dim, svi bismo izgoreli! U zgradi nema protivpožarnih stepenica, mogli smo svi da nastradamo - rekla je sagovornica Kurira.Predrag Živković, vlasnik kluba „Stefan Braun“, za Kurir je rekao da nije oštećen klub, već kancelarije.- Jedan od naših zaposlenih, koji je ostao poslednji u kancelariji, verovatno je bacio neugašenu cigaretu. Zapalile su se dve kancelarije, ali one nisu na spratu na kom je klub. Izgorela su dokumenta, papiri, ali klub nije oštećen - rekao je Živković.

Vatra je izbila na devetom spratu zgrade
Vatra je izbila na devetom spratu zgrade

Radili sa dozvolomNa licu mesta bila je i Sanja Vuksanović Žugić, načelnica beogradskog odeljenja sektora za vanredne situacije.- Klubu „Stefan Braun“ posle tragedije u novosadskom „Kontrastu“ bila je izrečena privremena zabrana rada, ali posle otklanjanja nekih nedostataka dobili su rešenje i omogućen im je rad uz prisustvo vatrogasnih straža - rekla je Sanja Vuksanović Žugić.

Ne rade do oktobraU klubu „Stefan Braun“ pre dve nedelje obeležen je kraj zimske sezone. Osoblje lokala otputovalo je u Crnu Goru, gde u Budvi nastavlja sa radom. Zimski „Stefan Braun“ ponovo počinje da radi od oktobra.

Satnica- 12.12 - vatrogascima je prijavljen požar- 12.19 - na lice mesta izlazi osam vozila sa 32 vatrogasca- 12.50 - požar je ugašen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track