DEA preko Šarića lovi Keljmendija

Steže se obruč

DEA preko Šarića lovi Keljmendija

Crna Hronika -
Amerikanci žele da pljevaljski narko-bos svedoči protiv Nasera Keljmendija (54). Albanski kriminalac stavljen na crnu listu američkog Stejt departmenta kao osoba koja je „opasna po bezbednost SAD“

SARAJEVO - Kraj?Amerikanci su dobili novog državnog neprijatelja: Nasera Keljmendija (54), „biznismena“ iz Peći, koji je stavljen na crnu listu Stejt departmenta kao „opasnost po bezbednost SAD“!

- Amerikanci ništa ne rade slučajno i javno obeležavanje Keljmendija samo je nastavak akcije koja je počela u Južnoj Africi, gde američka Agencija za borbu protiv narkotika (DEA) „obrađuje“ odbeglog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića. U zamenu za svedočenje na osnovu kojeg bi osudili Keljmendija, Amerikanci su spremni da mu pruže neku vrstu zaštite - kaže za Kurir dobro obavešten izvor!

- Darko Šarkić je bivši dugogodišnji poslovni partner Keljmendija. On zna mnoge njegove tajne, ali i način funkcionisanje Keljmendijevog klana, najopasnije kriminalne organizacije u Evropi. Keljmendijevo stavljanje na crnu listu znak je da su Amerikanci i Šarić najverovatnije postigli dogovor! Pljevljak ima i lični razlog da se osveti Keljmendiju, zato što ga je istisnuo iz podzemlja u Crnoj Gori i preuzeo njegove poslove - kaže Kurirov izvor.

Keljmendi je postao trn u oku Amerikancima kad se probio na američko tržište narkotika, preko ispostave svog klana u Njujorku.

- „Biznismen“ iz Peći uglavnom se kreće na relaciji Sarajevo-Podgorica i teško mu je ući u trag. U BiH i Crnoj Gori uživa zaštitu pojedinih političkih moćnika i korumpiranih policajaca, koji ga štite od konkurencije, ali i stranih obaveštajnih službi. Ipak, pod pritiskom američkih vlasti Keljmendi će Amerikancima najverovatnije biti izručen na tacni - smatra naš izvor.

Keljmendi je dugo važio za neprikosnovenog kralja Kosova, ali posle sukoba s partnerom Ekremom Lukom morao je da pobegne iz južne srpske pokrajine. Poslove je preselio u Sarajevo, a policija ga je sumnjičila za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, glavnog sarajevskog bosa. U isto vreme kad je Delalić ubijen, u Sarajevu se pojavljuje Keljmendijev prijatelj Naser Orić, koji je pokušao da preuzme bosansko podzemlje.

Nebojša Medojević: On izaziva međuetničke sukobe„Napadi na Ambasadu SAD u Sarajevu, incidenti na severu Kosova, ubistva u Makedoniji i slične provokacije očajnički su pokušaji balkanske mafije da blokira EU i NATO integracije regiona. Balkanska konfederacija organizovanog kriminala ima jasan interes i resurse da ponovo isprovocira međuetničke sukobe i destabilizuje region, kako bi zaštitila svoje unosne pozicije i uticaj“, stoji u saopštenju lidera crnogorskog Pokreta za promene Nebojše Medojevića.

Sa 19 pokušao da ubije Naser Keljmendi prvi put je imao posla s policijom u 19. godini. On je 1976. godine osuđen na godinu i po zatvora zbog pokušaja ubistva. Srpska policija je protiv njega podnosila prijave i zbog nasilničkog ponašanja i tuče.

Ko je Naser Keljmendi

-rođen u Peći 1958. godine-živi u Sarajevu-na bankovnim računima ima više od 10 miliona evra-vlasnik hotela „Kaza grande“ u Sarajevu i Ulcinju-ima stan u Podgorici-na njegovo ime vodi se 11 stanova u Ulcinju-razvio „posao“ na Kosovu i Metohiji, u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj i SAD-njegov klan ima između 5.000 i 8.000 članova

Njegovi poslovi - šverc narkotika iz Avganistana u zapadnu Evropu- šverc cigareta- zelenašenje- trgovina ljudima- pranje novca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track