VOĐA PINK PANTERA PRONAĐEN MRTAV: Telo Borka Ilinčića otkriveno u Dubaiju!
Foto: PrintScreen, MUP

Mozak pljačke veka

VOĐA PINK PANTERA PRONAĐEN MRTAV: Telo Borka Ilinčića otkriveno u Dubaiju!

Crna Hronika -

Najvažniji akter pljačke veka Borko Ilinčić (35) pronađen je mrtav u zatvoru u Dubaiju, saznaje Kurir. Podsetimo, Ilinčić je bio mozak operacije upada u tržni centar u Dubaiju, kada je ukraden nakit iz draguljarnice vredan 11 miliona evra!

BEOGRAD - Borko Ilinčić (35), jedan od vođa bande pljačkaša poznatije kao „Pink Panteri“ i akter „pljačke veka“, umro je u zatvoru u Dubaiju, saznaje Kurir. Ilinčić, koji je u oktobru prošle godine izručen iz Španije u Ujedinjene Arapske Emirate, prema zvaničnom izveštaju iz zatvora, preminuo je usled infarkta.- Porodica je obaveštena o tome da je preminuo u zatvoru. Njegov brat je otputovao da kako bi preuzeo Borkovo telo, ali i da bi pokušao da sazna šta se zaista dogodilo u Dubaiju - kaže prijatelj pokojnog Ilinčića. On otkriva i da porodica ne veruje u zvaničnu verziju njegove smrti i da sumnja da je ubijen u zatvoru.Filmska pljačkaBorko Ilinčić, podsetimo, postao je poznat posle spektakularne pljačke u tržnom centru „Vafi“ u Dubaiju koja se dogodila 15. aprila 2007. Grupa pljačkaša, u kojoj je bio i on, tada je sa dva „audija“ uletela u tržni centar i jednim od njih zaletela se i probila izlog zlatare „Graf“. Maskirani razbojnici istrčali su iz automobila, uleteli u zlataru i za manje od minuta izneli skupocene dijamante, nakit i satove. Iz tržnog centra uspeli su da pobegnu tako što su ponovo uleteli u automobile i izvezli se, a kasnije ih zapalili. Vrednost plena procenjena je na 11 miliona evra.- Ilinčić je bio vozač i njegova uloga je bila da obezbedi vozila za bekstvo iz Dubaija, ali i da jednim od dva ukradena „audija“ probije izlog zlatare, koju su potom opljačkali ostali članovi grupe - navodi se u optužnici po kojoj je u odsustvu najpre bio osuđen na doživotnu robiju, pošto je uspeo da pobegne iz UAE.Izbegao doživotnuPreminuli vođa „Pantera“ uspešno se skrivao sve do februara 2014. i o njegovoj sudbini se ništa nije znalo sve dok nije uhapšen u predgrađu Madrida. Policija ga je uhapsila po crvenoj Interpolovoj poternici i otkrila da se on u Španiji skrivao pod lažnim dokumentima na ime Ivana Kljajića iz Dervente. Tokom akcije hapšenja navodno je uporno ponavljao da je samo turista, ali mu je tada određen ekstradicioni pritvor. Posle izručenja Emiratima, u oktobru prošle godine, zatražio je novo suđenje, posle kog je uspeo da izbegne doživotni zatvor i kazna mu je smanjena na 10 godina zatvora.

U Srbiji viđen 2007.OD BEOGRADA DO MADRIDABorko Ilinčić, kako su pisali mediji, u Srbiji je poslednji put viđen 2007. Navodno, živeo je u stanu na Zvezdari, ali su komšije posle njegovog hapšenja tvrdile da ga od tada nisu videle. Policija ga je uhapsila u predgrađu Madrida, kada je izašao iz hotela u kom je živeo i seo u iznajmljeni automobil. Kako su tada naveli, sumnjalo se da priprema novu pljačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track