MISTERIOZNA SMRT SRPSKOG PINK PANTERA: Porodica Borka Ilinčića traži obdukciju u Srbiji
Foto: YT Printscreen

Mrtav u zatvoru u Dubaiju

MISTERIOZNA SMRT SRPSKOG PINK PANTERA: Porodica Borka Ilinčića traži obdukciju u Srbiji

Crna Hronika -

Familija i prijatelji Borka Ilinčića tvrde da je bio zdrav i ne veruju u zvaničnu verziju vlasti Emirata da ga je izdalo srce

BEOGRAD - Porodica „pink pantera“ Borka Ilinčića (35), koji je 2. januara preminuo u zatvoru u Dubaiju, tražiće obdukciju u Srbiji jer ne veruje u zvaničnu verziju da mu je srce iznenada stalo. Prijatelj familije pokojnog tvrdi da Ilinčić nikada nije imao zdravstvene probleme i da je malo verovatna zvanična verzija da je preminuo u snu usled infarkta.

Foto: Policija Španije
Foto: Policija Španije

Duga procedura

- Njegov brat otputovao je u Dubai kako bi pokušao da sazna šta se zaista dogodilo. Porodica sumnja da je Borko u zatvoru ubijen i da zvaničnici te države sada pokušavaju da zataškaju ono što se dogodilo - tvrdi za Kurir porodični prijatelj. On kaže i da se još uvek ne zna kad će Borko biti sahranjen, zbog komplikovane procedure dopremanja tela.

Ilinčić, koji je važio za vođu poznate banke pljačkaša i koji je osmislio čuveni upad u zlataru u tržnom centru „Vafi“, služio je kaznu od 10 godina zatvora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Čuvena „pljačka veka“ dogodila se 15. aprila 2007. „Pink Panteri“ su sa dva „audija A8“ uleteli u šoping centar, jednim od njih udarili u izlog zlatare i, preteći replikama pištolja, za manje od jednog minuta iz zlatare „Graf“ odneli dijamante, nakit i satove, čija je vrednost procenjena na 11 miliona evra.

Foto: Policija Španije
Foto: Policija Španije

Maskirani razbojnici uspeli su da se vrate u automobile, pobegnu iz tržnog centra i potom zapale „audije“.Smanjena mu kaznaPokojni vođa „Pantera“ uspeo je da pobegne iz Emirata i prvom presudom bio je osuđen na doživotnu robiju. Međutim, pošto je u februaru 2014. identifikovan i uhapšen u Madridu, a godinu i po dana kasnije izručen UAE, na ponovljenom suđenju kazna mu je smanjena.Ilinčić je, kako je Kurir pisao, do 2007. živeo u Beogradu, a porodica mu je i dalje u Srbiji.

Jelena Spasić

Poruka članova bande preminulom LlinčićuBrate, počivaj u miru, nikad stati nećemo!Porukama na društvenim mrežama i komentarima na portalima članovi „Pink Pantera“ oprostili su se od Borka Ilinčića. Jedan od njih, koji se predstavio kao Panter, napisao je da ga nikad neće zaboraviti i da se sećaju zajedničkih dana provedenih u Evropi uz osmeh na licu, uz poruku na kraju: „Nikada stati nećemo...“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track