(FOTO) KNELETOV RITUAL ISPOD OSTROGA: Posle njegove smrti svi žestoki momci SU MORALI DA GA PONOVE!
Foto: Dragan Kadić, Legende Devedesetih Fot Printscreen Facebook

(FOTO) KNELETOV RITUAL ISPOD OSTROGA: Posle njegove smrti svi žestoki momci SU MORALI DA GA PONOVE!

Crna Hronika -

Aleksandar Knežević Knele je živeo brzo i umro mlad, ali je postao uzor mnogim generacijama "žestokih momaka" koji ga i dan danas kopiraju

- Bolje da živim jedan dan kao čovek, nego ceo život kao bednik – govorio je opaki momak s početka devedesetih, Aleksandar Knežević Knele. Brz život, oružje i skupi automobili, u godinama kada su se glave gubile zbog mrkog pogleda - asocijacije su na Kneleta i prijatelje.

Ali, životi ovih momaka imaju i drugu, manje poznatu stranu.

Aleksandar Knežević Knele je živeo brzo i umro mlad, ali je postao uzor mnogim generacijama "žestokih momaka" koji ga i dan danas kopiraju. Jedan od tih trendova je i slikanje ispred manastira Ostrog, kog su kriminalci zvali “Rols Rojs među manastirima”.

Ne zna se koliko je tačno puta Knele, najmlađa zvezda beogradskog podzemlja, posetio Ostrog, ali se zna da se i u ovoj svetinji pridržavao svojih pravila. Tako je i u manastir odlazio onako kako se inače kretao: sa oružjem, najčešće sakrivenim ispod trenerke.

Knele i Joco Vujičić su zaista bili žestoki momci i pokrenuli su taj trend odlazaka u manastir i slikanja ispred, dok ovi što ih danas kopiraju ispadaju smešni. A Knele i Joco jesu išli naoružani svuda jer su imali razlog za to, navodi se na stranici Legende devedesetih.

Kneletov život trajao je samo 21 godinu, a pratio ga je mit da je otporan na metke. Taj mit ga je ubrzo koštao života.

BONUS VIDEO:

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja