PORESKA UPRAVA: Ne tolerišemo korupciju!
Foto: Dragan Kadić

Posle hapšenja inspektora iz Paraćina

PORESKA UPRAVA: Ne tolerišemo korupciju!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Poreska uprava je saopštila danas, povodom privođenja poreskog inspektora S.R. (52) iz Paraćina zbog sumnje da je primao mito, da apsolutno neće tolerisati bilo kakvu korupciju među poreskim službenicima.

Poreska uprava naglašava da će nastaviti saradnju sa nadležnim državnim organima u borbi protiv svih vrsta zloupotreba službenog položaja.

Kako je navedeno, Poreska uprava u potpunosti podržava aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih državnih organa u iskorenjivanju svih vidova korupcije.

HAPŠENJE U PARAĆINU: Inspektor pao zbog mita

MUP je juče saopštio da je policija u Jagodini uhapsila S.R. (52) iz Paraćina zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita.

On se tereti da je kao odgovorno lice za prinudne naplate Poreske uprave, filijale u Ćupriji, na ime izdavanja rešenja o reprogramu duga primao poklone u vidu novca i robe od jednog poreskog obveznika.

Tako je od novembra 2016. do januara 2017. godine, u više navrata primio ukupno 10.000 dinara i robe u vrednosti od oko 15.000 dinara. S. R. će, po isteku zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Jagodini.

BONUS VIDEO:

Sudije pod pritiskom političara: Maarš bre, bitange!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track