VAZURA MI JE ALIBI, NISAM UBIO KARATISTU: Velja Nevolja saslušavan satima!

EKSKLUZIVNO!

VAZURA MI JE ALIBI, NISAM UBIO KARATISTU: Velja Nevolja saslušavan satima!

Crna Hronika -

Vođa navijača crno-belih Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, satima je saslušavan posle čega mu je određen pritvor, ekskluzivno saznaje KURIR!

BEOGRAD - Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk (32), zvani Velja Nevolja, koji je uhapšen zbog sumnje da je 30. januara u Ulici 27. marta iz „škorpiona“ ubio Vlastimira Miloševića (34), juče je na saslušanju u Višem tužilaštvu tvrdio da nema nikakve veze sa zločinom i da se na dan ubistva sastao s direktorom Partizana Milošem Vazurom.Inače, Belivuk je upravo zbog napada na Vazuru i njegovo obezbeđenje nedavno osuđen na godinu dana kućnog zatvora! Vođa navijača Partizana juče je u zgradu tužilaštva u Katanićevoj ulici u Beogradu doveden u pratnji policije naoružane dugim cevima, a Žandarmerija je patrolirala okolnim ulicama.- Nemam nikakve veze sa ubistvom! Toga dana sam spavao u porodičnom stanu do 11 časova, a kasnije tog dana otišao sam na poslovni sastanak s Milošem Vazurom. Milošević je ubijen ujutru - ispričao je navodno Belivuk na saslušanju, koje je trajalo nešto duže od dva sata. On nije mogao da objasni otkud njegovi tragovi u vozilu koje je policija pronašla poluzapaljeno u Danteovoj ulici na Karaburmi.Kum ga potkradao- Rekao je da je poznavao Vlastimira, jer su obojica radila poslove obezbeđenja, ali da nisu bili u sukobu, kao i da ne zna gde je Vlastimir živeo - dodaje naš sagovornik.Kjokušinkaj reprezentativca Srbije ubica je sačekao u zgradi, pucao na njega, a onda ga „overio“ na tramvajskim šinama. U garaži na Karaburmi policija je pronašla poluzapaljeni automobil i „škorpion“.Policija smatra da je u zločinu učestvovalo nekoliko osoba.- Proverava se da li je i kakvu ulogu u zločinu imao Miloševićev kum M. M. (27), koji ga je venčao i krstio mu decu. Njih dvojica su se pre oko godinu dana sukobili jer je Milošević, koji ga je uveo u poslove obezbeđenja, otkrio da ga potkrada. M. M. je od tada blizak s Belivukom i sumnja se da je on „tipovao“ zločin. Proveravaju se informacije da je on skovao plan i slagao Belivuka da je Milošević blizak sa „škaljarskom grupom“ i da je umešan u ubistvo Saleta Mutavog - otkriva sagovornik Kurira.Advokati: Nema dokazaNavodno, M. M. je Velji pričao o tome kako sa ovim klanom priprema i njegovu likvidaciju.- Lagao ga je da ima informaciju da je karatista uzeo veliki novac od Crnogoraca i da je pitanje dana kada će ga ubiti. Noć uoči ubistva rekao mu je: „Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka, što ga se plašiš?“, i već ujutru Vlastimir je bio mrtav - kaže izvor Kurira. - Prikupljeni dokazi nisu dovoljni da potkrepe sumnje policije i tužilaštva da je naš branjenik bio na mestu zločina. Imamo čvrste dokaze da je u to vreme bio kod kuće, što mogu da potvrde i svedoci koje smo predložili - rekli su za Kurir advokati Belivuka, Vladan Vukčević i Vladimir Lučić. Oni se pitaju zašto je Belivuku ponuđen poligraf ako policija ima čvrste dokaze. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Krivične prijave Vojni sindikat optuŽuje SALE I VELJA KORISTILI STRELIŠTE VOJSKE?!Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv brigadnog generala i potpukovnika Vojske Srbije zbog toga što su zloupotrebili službeni položaj, ali i zbog toga što su ljudima iz kriminogene sredine omogućili da koriste strelište i municiju vojske.- Od februara do juna 2016. oni su licima iz kriminogene sredine javnosti poznatim kao Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici VS, omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja - navodi se u saopštenju.Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je juče da će ministarstvo pomoći u razrešavanju ovog slučaja i da će biti kažnjeni svi, ukoliko se utvrdi da je neko nešto uradio protivzakonito.- Da se koristi vojno strelište, vrlo je teško, jednostavno je nemoguće da mnogo ljudi uđe u taj sistem i da neko zloupotrebi tako nešto. Ministarstvo će pomoći u utvrđivanju istine, a ukoliko se utvrdi da je to istina, politika ove vlade je da svi koji rade protivzakonito budu kažnjeni. Sve što bude tražilo tužilaštvo mi ćemo pomoći da se rasvetli - rekao je Đorđević.

KumoviKRSTIO MU DECUM. M., čiju ulogu u ubistvu istražitelji proveravaju, bio je kum na venčanju ubijenog karatiste, a kasnije mu je krstio i decu.Mirko Milošević (29), koji je uhapšen s Belivukom, juče nije izveden na saslušanje jer protiv njega nije podneta krivična prijava za ubistvo karatiste, već je poslat na izdržavanje kazne od četiri godine zatvora zbog trgovine drogom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track