SUĐENJE ZA UBISTVO VOJISLAVA VOJE ŠKRBIĆA: Buha u sudnici okovan bukagijama
Foto: Slađana Stojanović

Advokati traže novo veštačenje

SUĐENJE ZA UBISTVO VOJISLAVA VOJE ŠKRBIĆA: Buha u sudnici okovan bukagijama

Crna Hronika -

Odbrana optuženih zahteva da sud naloži novo neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog

NOVI SAD - U Višem sudu u Novom Sadu juče je nastavljeno suđenje Dušanu Buhi (27) iz Bačkog Dobrog Polja, koji se tereti za ubistvo Vojislava Škrbića (40) u restoranu „Gondola“ u tom gradu. Optužnicom je obuhvaćen i Miloš Buha (44) iz Stepanovićeva, kome se sudi u odsustvu jer je u bekstvu.Optuženi je juče sproveden iz Okružnog zatvora u sud s bukagijama na nogama, jer je označen kao rizičan pritvorenik.- Ne, nema potrebe da mi skidate bukagije - odgovorio je Buha juče sudiji koji ga je pitao da li želi da bude odvezan tokom pretresa.Traže novo veštačenjeNa suđenju je nastavljeno saslušanje troje veštaka - psihijatra i psihologa iz Novog Sada, a koje je, po predlogu advokata odbrane, ispitivala stručna savetnica. Zbog neusaglašenog mišljenja, Buhini advokati su tražili od suda da naloži superveštačenje, a da u timu bude i njihova savetnica koju su angažovali.

Žrtva... Vojislav Škrbić
Žrtva... Vojislav Škrbić

Ksenija Dajanović, zamenik višeg javnog tužioca, usprotivila se tom zahtevu, tvrdeći da su novosadski veštaci profesionalno uradili svoj posao, i kontraveštanju, smatrajući da je stručni tim veštaka iz Novog Sada o uračunljivosti okrivljenog u potpunosti profesionalno odgovorio.„Vređanje inteligencije“- Sve ono što je stručni savet okrivljenog izneo kao primedbe, a posebno kao svoj „nalaz i mišljenje“, vređa logiku i prosečnog čoveka, a kamoli suda i tužilaštva. Mislimo da je takav nalaz naručen i da bi takav kako ga odbrana predstavlja oslobodio svakog kriminalca u ovoj zemlji - rekla je Dajanovićeva.Advokat Nemanja Vasiljević, ovakav stav tužioca smatra neprimerenim.

Ponovljeno suđenjeRANIJA PRESUDA UKINUTADa podsetimo, Dušan Buha, koji je osuđen na 18, a Miloš Buha u odsustvu na 15 godina zatvora zbog ubistva novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, nakon ukidanja presude Apelacionog suda u Novom Sadu u julu prošle godine počeo je ponovljeni glavni pretres. Dušan Buha je 22. maja 2014. godine ubio u restoranu „Gondola“ Škrbića, jednog od glavnih narko-dilera u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track