ZAPLENA KOD SRPSKE CRNJE: Pokušao da prenese lekove iz Rusije
Foto: Carina

Akcija carinika

ZAPLENA KOD SRPSKE CRNJE: Pokušao da prenese lekove iz Rusije

Crna Hronika -

Carinski službenici su juče na graničnom prelazu Srpska Crnja sprečili pokušaj krijumčarenja u Srbiju oko 300 kutija lekova poreklom iz Rusije i 40 litara herbicida ukrajinskog porekla.

Prilikom detaljne kontrole kamiona domaćih registarskih oznaka, koji je iz Rusije u Bačku Palanku prevozio rolne staklenog vlakna pronađena je pomenuta količina neprijavljenih lekova i herbicida.

Foto: Carina
Foto: Carina

Carinik je najpre u paletarniku sa leve strane kamiona pronašao manju količinu lekova, koji su bili prekriveni kablovima u plastičnoj gajbici. Nakon toga je u boksu za odlaganje alata pronađena još jedna količina, dok se ostatak sakrivene robe nalazio u frižideru ispod donjeg ležaja u kabini kamiona.

Foto: Carina
Foto: Carina

Radi se o skupim ruskim lekovima „Imunofan“, „Pantogam“ i „Semaks“, koji se koriste u lečenju najtežih bolesti kod dece i odraslih. Pored lekova pronađena su i četiri kanistera od po deset litara ukrajinskog herbicida „Pivot“.

Vozač kamiona (36), državljanin Republike Srbije je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi osim robe koju prevozi.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track