FILMSKE AKCIJE POLICIJE U BEOGRADU I NS: Sva spektakularna hapšenja kriminalaca nasred ulice!
Foto: Damir Dervišagić

Naočigled prolaznika

FILMSKE AKCIJE POLICIJE U BEOGRADU I NS: Sva spektakularna hapšenja kriminalaca nasred ulice!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sava I. (41), kradljivac automobila, uhapšen je u ponedeljak uveče u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu u munjevitoj akciji policije i to naočigled brojnih prolaznka.

Ova filmska scena podsetila je na slične akcije u kojima su pripadnici MUP na spektakularan način privodili kriminalce.Nije tajna da policajci prestupnike uglavnom hapse u ranim jutarnjim satima, gde ih iznenade na spavanju, ali dešava se da lisice na ruke stavljaju i nakon nekih potera, pa tim scenama prisustvuje veliki broj ljudi. Drama na Brankovim mostu

Tako su Beograđani u utorak imali priliku da prisustvuju jednom takvom "filmskom hapšenju".

- Odjednom su se pojavili pripadnici interventne jedinice u punoj opremi, obučeni za sprovođenje najtežih zadataka u okviru službe. Oni su za veoma kratko vreme, čini mi se za manje od dva minuta, savladali dvojicu muškaraca i stavili im lisice na ruke - prepričao je scenu iz Vlajkovićeve jedan očevidac.Ispostavilo se da je jedan od uhapšenih zapravo Sava I. koji se sumnjiči da je 7. februara ukrao "audi", posle čega je, tokom potere za njim, u saobraćajnoj nesreći na Smederevskom putu poginuo inspektor Nenad Stojadinović (38), dok je njegov kolega Vladimir Radujko (29) teško povređen.

Beograđani pamte i spektakularno hapšenje na Brankovom mostu pre 10 godina, kada su uhapšeni pljačkaši "Sosijete ženeral banke".

EKSKLUZIVNO FILMSKO HAPŠENJE U CENTRU GRADA: Vozio ukraden audi kada je poginuo policajac u Grockoj!

Četvorica mladića su u novembru 2007. godine opljačkala banku na Novom Beogradu, odakle su uzeli 2,6 miliona dinara i 45.000 evra. Nakon pljačke su se crvenim "fordom" dali u beg, ali su se na Brankovom mostu zaglavili u saobraćajnom kolapsu. Tada je na scenu stupila policija.

- U roku od deset minuta sve je bilo gotovo. Interventna jedinica preprečila je put pljačkašima dok begunci nisu imali vremena da pruže otpor. Policajci su ih izveli iz kola, razoružali i stavili im lisice na ruke. U akciju je bila uključena čak i Rečna policija, u slučaju da razbojnici pokušaju da bace ukradeni novac u Savu - pisali su tada mediji.Još jedna slična scena iznenadila je Beograđane kada je u aprilu prošle godine na uglu Savske i Višegradske ulice uhapšen državljanin Crne Gore, Velibor B. (33) zbog iznude.

- Miran dan su prekinuli specijalci sa fantomkama i oružjem, koji su odjednom izleteli, preprečili automobil i iz njega izvukli osumnjičenog, koga su zatim vezali lisicama i odvezli - prepričali su očevici za Kurir.

Duge cevi na ulici

I Novosađani su imali prilike da gledaju spektakularne akcije žandarmerije i novosadske policije. Jedno u nizu takvih hapšenja je i ono iz decembra 2015. godine kada su kod Merkatora uhapšeni Mladen T. (30), i Panta G. (21) iz Krupnja zbog sumnje da se bave švercom oružja.

- Akcija žandarmerije bila je spektakl za prolaznike. Prolaznici su ostali u čudu kada su džipovi žandarmerije presreli crveni auto, a pripadnici ove jedinice ubrzo iz njega izvukli ljude napolje. Dvojica muškaraca ležala su na kolovozu okruženi policijcima sa dugim cevima. Policijske sirene čule su se duž čitavog Bulevara oslobođenja, a ova policijska akcija trajala je više od pola sata - prepričali su očevici dramu kojoj su prisustvovali.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track