U nastavku akcije Igman 12 uhapšenih

Akcija Igman

U nastavku akcije Igman 12 uhapšenih

Crna Hronika -
Akcija "Igman" rezultat je šestomesečne istrage, tokom koje je uhapšeno više od 40 osoba koje se dovode u vezu sa prodajom narkotika

SARAJEVO - Pripadnici federalne Uprave policije uhapsili su 12 osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni u policijskoj akciji "Igman" se nalaze na kriminalističkoj obradi, a portparolka federalne Uprave policije Mersiha Novalić je rekla da je reč o razbijanju velike organizovane kriminalne grupe.

"Reč je o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je svakodnevno u prodaju krajnjim korisnicima stavljala veće količine droge. Pretrese u okviru akcije započeli smo jutros u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo", istakla je ona.

Akcija "Igman" rezultat je šestomesečne istrage, tokom koje je uhapšeno više od 40 osoba koja se dovode u vezu sa tim predmetom, pojasnila je portparol federalne Uprave policije.

Novalićeva nije bila u prilici da tačno kaže šta su sve policajci zaplenili tokom jutrošnje akcije, ali je kazala da je reč o većoj kolicini dokaznog materijala.

"Dokazi će biti upućeni u Centar za forenzičko-informatičku podršku na veštačenje, a u suštini je reč o većoj količini droge i naoružanja", rekla je Novalićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track