OPŠTI HAOS NA SUĐENJU U BEOGRADU Ubice iz Budve prete jedan drugom: Tu..ću ti ćerku kad napuni 18!
Foto: Dragana Udovičić

Teške reči u Specijalnom sudu

OPŠTI HAOS NA SUĐENJU U BEOGRADU Ubice iz Budve prete jedan drugom: Tu..ću ti ćerku kad napuni 18!

Crna Hronika -

Napeto Delibašić i Miloš Vojnović, optuženi za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, vodili žestoku polemiku u sudnici uz velike mere obezbeđenja

BEOGRAD - Miloš Delibašić, optužen da je bio član organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi, zapretio je juče u sudnici Specijalnog suda optuženom Milošu Vojnoviću „da će da ima seksualni odnos sa njegovom ćerkom“!Vojnović, koji je detaljno opisao ulogu svih okrivljenih u zločinima, Delibašića je, podsetimo, optužio i da je nameravao da ubije Filipa Koraća, pokojnog Luku Đurovića i još nekoliko bliskih prijatelja Luke Bojovića. On je tvrdio i da je optuženi Slobodan Šaranović, njegov rođak, platio 30.000 evra da se likvidacije pripreme, „koliko je platio i ubistvo Nikole Bojovića“.Između dvojice bivših prijatelja, tokom razgovora u sudnici, koji se povremeno vodio povišenim tonom, pa je i sudija konstatovao da je razumljivo da se "malo svađaju", stajalo je desetak sudskih i zatvorskih stražara.

Ubijen u sačekuši... Nikola Bojović
Ubijen u sačekuši... Nikola Bojović

Strahuje za bezbednost- Nisam pretio. Rekao sam šta sam rekao. Kad mu ćerka napuni 18 godina, uz njenu dozvolu ću da je tu..m. Neće zatrudneti, jer ću da joj svr..m u usta. Nisam silovatelj, ne bih nikada to radio bez dozvole, samo uz njenu dozvolu - priznao je Delibašić šta je izgovorio, posle čega se Vojnović obratio sudskom veću rekavši da njegova ćerka nema policijsku zaštitu. Sudija Vladimir Duruz upozorio je Delibašića da se suzdrži od uvredljivih komentara.Delibašić: Samo jedna stvar, nikada u životu to ne bih uradio malom detetu. Da sam nešto hteo, uradili bismo to još dok sam bio u pritvoru. Imam toliko kredibiliteta kod prijatelja.Sudija: Da li to znači da ne mora da brine za bezbednost?Delibašić: Ne za bezbednost, ali šta će biti uz dozvolu, to je drugo.Ko je koga izdaoOvog optuženog je zanimalo i zašto je Vojnović odlučio da ga optuži kada su u detinjstvu „delili krevet“.- Zato što si me poslao da ubijem čoveka, zato što si me, brate, slagao za neke stvari - odgovorio mu je Vojnović, koji je odlučio da progovori i prizna ko je učestvovao u likvidacijama jer nije mogao da živi sa grižom savesti zbog ubistva Vidakovića u Budvi.Vojnović: To je bilo u meni, morao sam da kažem. Hteo sam da priznam za sebe, ali ispalo je da teretim i njih.Delibašić: Govorio si da me voliš, da sam častan čovek, da te nikad nisam izdao, zašto si me onda optužio da sam hteo da ubijam ljude?Vojnović: Samo sam objasnio da smo grupa. Nisam ga okrivio za ubistvo Nikole, rekao sam da je to Sloba naručio.Delibašić: Smeš da se zakuneš u ćerku?Vojnović: Smem.

Ubistvo Vidakovića ispituje se Uloga navijača Crvene zvezdeMIŠIĆ KLJUČNI SVEDOK LIKVIDACIJE?Navijač Uroš Mišić, koga tužilaštvo tokom istrage ubistva Miloša Vidakovića u Budvi 2. jula 2013. nije uspelo da pronađe i sasluša, prema rečima Miloša Vojnovića, koji je priznao da je ispalio hice u Starom gradu, došao je u taj primorski grad nekoliko dana pred ubistvo i učestvovao u „lociranju mete“.- Mišić je sedeo u pivnici u Beogradu i veselio se, nije znao da se planira ubistvo, kada ga je Noca (optuženi Slaviša Novaković) pokupio i rekao mu: „Artiljerijo, ajmo!“ Dečko je bio zbunjen, našao se u nebranom grožđu, dovukli su ga u Budvu, i zato sam gledao da malog Mišića što manje pominjem. On je sa mnom po Budvi tražio Vidakovića i sećam se da me je zamolio da odemo do pošte da se javi majci, jer mu porodica nije znala gde je - otkrio je detaljno ulogu navijača Zvezde optuženi Miloš Vojnović, koji je objasnio i da misli da je, na putu od Srbije do Budve, Novaković rekao Mišiću da odlaze na more da ubiju Vidakovića.

Doveli ga u bukagijamaI BOJANIĆ „PODIVLJAO“Optuženi Goran Bojanić, u sudnicu uveden nogu vezanih lancima, koji su mu potom skinuti, vidno se iznervirao kad je na njegova pitanja Vojnović odgovorio da je pripremao ubistva prijatelja Luke Bojovića i podsetio ga da je jedna od opcija bila da Filipa Koraća likvidiraju u menjačnici u koju je dolazio.- Tebe dečko treba da bude sramota! Šta me gledaš? Zašto lažeš? Strpao me je u zatvor - vikao je Bojanić pre nego što je vraćen na optuženičku klupu.

Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 27.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja