MONSTRUMU IZ ŽITIŠTA 40 GODINA ROBIJE Otac žrtve: Da je u njemu bilo malo samilosti, on bi ubio sebe
Foto: Privatna Arhiva

Siniši Zlatiću maksimalna kazna

MONSTRUMU IZ ŽITIŠTA 40 GODINA ROBIJE Otac žrtve: Da je u njemu bilo malo samilosti, on bi ubio sebe

Crna Hronika -

Petostruki ubica koji je počinio masakr u zrenjaninskom kafiću „Makijato“ kazao na kraju suđenja, obučen u pancir, da nije imao nameru da počini zločin

ZRENJANIN - Siniši Zlatiću (39) iz Žitišta sudsko veće zrenjaninskog Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Divna Tatić, u prvostepenom postupku izreklo je maksimalnu zatvorsku kaznu, u trajanju od 40 godina. Presuda nije pravosnažna i na nju je moguće uložiti žalbu.

Do upućivanja na izdržavanje robije Zlatiću će biti biti produžen pritvor - potvrdila je sudija Tatić i podsetila da je kobne večeri 2. jula 2016. Zlatić sa šanka bašte kafića „Makijato“, rafalnom paljbom iz „kalašnjikova“, ispalio 26 hitaca.Tada je ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić (30), Vladimira Mijatovića (40) i Stevana Jojića (40) iz Žitišta, Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca i Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva.Pre izricanja presude i maksimalne zatvorske kazne, koju su najmiliji ubijenih i ranjenih i očekivali, iznete su završne reči tužilaštva i obrane, a u sudnici se oglasio i čovek koji počinio jedan od najsvirepijih zločina u Srbiji:- Moja namera nije bila takva. Vreme ne mogu da vratim nazad, iskreno mi je žao svih stradalih i povređenih - glasile su završne Zlatićeve reči.Završne rečiOn je završetak suđenja dočekao smireno i u panciru. U panciru je, inače, dovođen na sva ročišta, a u sudnici ni ovog puta nije bilo nikog od članova njegove porodice.Petar Popović iz Banatskog Karađorđeva, otac najmlađe žrtve u „Makijatu“, dvadesetogodišnje Jovane, prvi put nakon užasne tragedije i završetka suđenja smogao je snage da progovori:

- Zadovoljan sam što je relativno brzo završeno suđenje, koje je meni bilo baš mučno. Verujem da su se tako osećali i ostali koji su ostali bez najmilijih. Što se tiče visine kazne, ona je bila očekivana - bila je prva Popovićeva reakcija.

Petar Popović
Petar Popović

Sagovornik Kurira priznao je da se, za razliku od prethodnih boravaka u sudnici, ovoga puta osećao nekako lakše, jer je znao da više neće morati da zbog toga dolazi u Zrenjanin - da gleda i sluša Zlatića.Popović se osvrnuo na Zlatićevo ponašanje tokom suđenja, a naročito na to da mu je „iskreno žao svih stradalih i povređenih“:Ne veruju da se kaje- Ne verujem da se kaje. Moje mišljenje dele ljudi koji ga bolje poznaju. Da je u njemu bilo bar malo samilosti, on bi „sklonio“ sebe, a ne druge. Da sam kojim slučajem ja bio na njegovom mestu, to bih uradio - rekao je Popović.

Kako se tokom suđenja čulo, Zlatić je zločin počinio zbog ljubomore, jer je bivšu suprugu Dijanu Zlatić u kafiću zatekao u društvu drugog muškarca. Na teret mu se stavljaju i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Olakšanje

BIVŠI TAST: DA JE PAMETAN, UBIO BI SESveto Savanović, otac Dijane, bivše Zlatićeve supruge, takođe je sa olakšanjem dočekao kraj suđenja bivšem zetu.

- Već sam vam rekao. Da ima imalo pameti, trebalo je da ruku na sebe digne već sto puta - kratko je poručio unesrećeni čovek. Savanović sa suprugom brine o unuku, koji je sa devet godina ostao sam.

Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track