Najnovije vesti

UMRO MILUTIN DAČEVIĆ PRAVI OSNIVAČ PINK PANTERA: Čovek koji je sa Ljubom Zemuncem pokorio Italiju
Foto: Youtube Printscreen

Zvali ga Dača Mutavi i Dača Tavolino

UMRO MILUTIN DAČEVIĆ PRAVI OSNIVAČ PINK PANTERA: Čovek koji je sa Ljubom Zemuncem pokorio Italiju

Crna Hronika
19:32h

BEOGRAD - Milutin Dačević Dača, Dača Mutavi ili Dača Tavolino koji postao poznat u svetu kriminala kao prvi čovek koji je otvorio Italiju kriminalcima iz Srbije, umro je od posledica možadanog udara pre nekoliko dana u Beogradu.

Dačević je u istoriji kriminalnog podzemlja Beograda postao poznat po tome što je uz pomoć Ljube Zemunca stvorio dobro organizovanu grupu, koja je od pet članova narasla na stotinjak ljudi pretežno iz Beograda koji su operisali širom Italije.

Dača je, koristeći svoju inteligenciju i Ljubine mišice, stvorio za sebe u Italiji imperiju tako što je okupljao ostale kriminalce sa Balkana.

Kada ga je Reporter Njujorkera Semjuels upitao koliko ih je još živo iz te grupe, rekao je četvoro ili petoro najviše, gestovima pokazujući na ubrizgavanje heroina, ušmrkavanje kokaina ili revolverske hice.

Njegova ekipa se smatra pretečom današnjih " Pink Pantera".

Semjuels je kada je krenula priča o Pink panterima napisao da članovi Pantera povremeno posjećuju Dačin restoran.

,,Ja ih podržavam svim svojim srcem", kazao je on. ,,Ne želim da ijednog od njih dovedem u nevolje."

Dačović se početkom 1990 tih godina prošlog vekao povukao iz ilegalnih poslova, a novac koji je stekao uložio je u legalne poslove otvorivši čuvenu piceriju Tavolino po kojoj su ga i neki zvali. Uprkos povlačenju iz sveta kriminala zadržao je jake veze u kriminalnom svetu.

Ostao je upamčen i po izjavi: "Šta god zarade u akciji, završi ovde, u zemlji, jer za razliku od naše takozvane političke i privredne elite,oni donose novac u ovu državu".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 06.03.2017

(EPK)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...