OTKRIVEN NOVI ŠUMOKRADICA NA SEVERU BANATA: Testerom  posekao 27 kubika topole, jasena i vrbe
Foto: Saša Urošev

Šteta procenjena na 140.000 dinara

OTKRIVEN NOVI ŠUMOKRADICA NA SEVERU BANATA: Testerom posekao 27 kubika topole, jasena i vrbe

Crna Hronika -

ČOKA - A.P. (25) iz okoline Čoke, policija je označila kao osobu koja je počinila jedanaest šumskih krađa i kikindskom Vodoprivrednom preduzeću „Gornji Banat“ pričinila štetu od oko 140.000 dinara.

Seču topole, jasena i vrbe osumnjičeni A.P. je počinio od novembra prošle do 30. januara ove godine:

-Uz pomoć motorne i ručne testere, on je na području Padeja kod Čoke posekao oko 27 kubika topole, jasena i vrbe. Nadležnom tužilaštvu protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivična dela šumska krađa- saopštila je policija.

OTKRIVEN ŠUMOKRADICA KOD NOVOG KNEŽEVCA: Testerom posekao 100 stabala topole, javora i jasena

Nedavno je u susednoj opštini Novi Kneževac, policija rasvetila još jednu veliku šumsku krađu. U periodu između 1. i 20. februara D.D. (61) iz Novog Kneževca, posekao je oko 100 stabala topole, javora i jasena. On je motornom i ručnom testerom posekao stabla i na taj način pričinio materijalnu štetu JP “Vojvodina šume”.

Zabrinjavajuće je što šumokradice ne biraju šta će i kad da poseku, pa su na udaru i voćnjaci. Nadležni kažu da prisustvo poljočuvara i policije lopove ne sprečava u nameri da seku tek ojačala ali i stoletna stable. Koriste ih za ogrev, ali nije zanemarljiv broj onih koji ih kradu i preprodaju.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja