UBIO BABU, PA ZAPALIO KUĆU: Miljanu zbog kajanja smanjena kazna za dve godine
Foto: Privatna Arhiva

Zločin u selu Rabrovac

UBIO BABU, PA ZAPALIO KUĆU: Miljanu zbog kajanja smanjena kazna za dve godine

Crna Hronika -

BEOGRAD - Miljan Ranković (25) koji je 8. novembra 2015. u selu Rabrovac kod Mladenovca ubio babu Miroslavu (69), apotom zapalio kuću u kojoj su živeli, pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora, pošto mu je Apelacioni sud smanjio kaznu za dve godine.

Ranković je, kako je tokom suđenja utvrđeno, nakon kraće rasprave, uzeo nož, ubo babu dva puta u grudi, a potom je okrenuo na leđa i još dva puta je ubo u leđa. Kako bi prikrio zločin, telo Miroslave je i krevet na kom je ležala polio je benzinom i bacio zapaljenu šibicu. Kada je požar buknuo, otrčao je do komšija i tražio da mu pomognu da ugase požar.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, koji je kaznu za monstruozno ubistvo babe smanjio, navodi se da prvostepeni sud nije cenio to što je Miljan Ranković u vreme izvršenja ubistva imao samo 23 godine, kao i da mu je uračunljivost bila smanjena.

- Sud je pravilno cenio okolsti da je izrazio kajanje, kao i da je par dana ranije izgubio oca, kao i otežavajuću oklost da je ubio babu bez povoda i da je nakon izvršenja krivičnog dela podmetnuo požar da bi prikrio krivično delo - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Na suđenju, Ranković je priznao zločin, tvrdeći da nije imao nameru da ubije majku svog pokojnog oca. Da je starica ubijena, podsetimo, otkriveno je tek posle obdukcije.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track